JEDINSTVENA SRBIJA TRAŽI SANKCIONISANJE

VRANJE

 

Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju, povodom nalaza Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ kojim je potvrđeno korišćenje štetnih materija pri izgradnji vranjskog Pozorišta, zahteva hitno sankcionisanje onih koji su odgovorni za ovo delo.

 

Nalaz Instituta je pokazao da su te materije izuzetno opasne po zdravlje ljudi i da postoji odgovornost onih koji su ih upotrebili, navodi se u saopštenju ove stranke..

“Gradski odbor JS traži od nadležnih organa da nalaze Instituta proslede republičkim i gradskim inspekcijama (građevinskoj, ekološkoj i sanitarnoj) kao i MUP-u i tužilaštvu, kako bi se utvrdio lanac odgovornosti u prometu  korišćenju ovog pomoćnog građevinskog sredstva. Takođe treba javno saopštiti imena svih odgovornih i kazniti ih u skladu sa zakonom. Najveću štetu i u ovom slučaju pretrpeli su građani Vranja, koji s nestrpljenjem čekaju obnovu ove ustanove kulture. Nedopustivo je da se u izgradnji Pozorišta koristi otrovni materijal Oplatol, te je reakcija nadležnih organa hitno potrebna.

Stav Gradskog odbora JS je da propusta nije smelo da bude i da građani Vranja i Srbije moraju da znaju celu istinu oko izgradnje Pozorišta „Bora Stanković“  jer je to njihovo pravo. Ovo je veoma ozbiljna situacija i sankcije ni u kom slučaju ne bi smele da izostanu”, navodi se u saopštenju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare