JEDINSTVENA SRBIJA POVODOM MEDJUNARODNOG DANA PROTIV ZLOUPOTREBA DROGA

VRANJE

Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju, povodom Medjunarodnog dana protiv zloupotrbe i nezakonite trgovine drogama, apeluje kako na roditelje,tako i na siru drustvenu javnost, da decu sto vise animiraju i ukljuce u sportska I kulturna desavanja,kako bi izbegli mogucnost da dodju u kontakt sa drogom.

 

Jedinstvena Srbija smatra da najuspešniji pristup u prevenciji narkomanije i ključnu ulogu imaju porodica, škole i drustvo u celini kako bi se obezbedilo bezbedno i zdravo detinjstvo adolescenata kao i sredstva za normalan život odraslih.

 

„ Mladi uzimaju drogu uglavnom iz radoznalosti, pod pritiskom okoline, da bi skrenuli pažnju na sebe, da bi pobegli od problema, kada žele da se osećaju dobro.  Jedinstvena Srbija poziva mlade da načine korak  ka unapređenju i očuvanju svog zdravlja I da svoje slobodne vreme upotpune sportskim aktivnostima“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Nove Srbije iz Vranja.

 

 

 

U Srbiji će 26.juna biti obeležen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i trgovine drogama, kako bi se javnost upozorila na sve veći problem zloupotrebe narkotika i potrebu uključivanja svih aktera u rešavanje ovog problema, podseća ta stranka.

„ Zloupotreba droga i lekova su ne samo zdravstvena pretnja, već i pretnja svetskoj stabilnosti i socio-ekonomskom razvoju. U prevenciji narkomanije ključnu ulogu imaju porodica, škola i zajednica u celini. Ne postoji jedan odgovor, ni jedno rešenje u borbi protiv droga. Svaka zajednica ima jedinstven skup problema i okolnosti. Akcije u zajednici u kojima učestvuju sve institucije društva predstavljaju najbolje opcije u rešavanju problema u vezi sa drogom. Samo sprovođenje akcija može da rezultira stvaranjem okruženja bez droge“, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare