Jedinstvena Srbija iz Leskovca poziva građane da zaokruže DA

LESKOVAC

GrO Jedinstvene Srbije Leskovac poziva sve građane Leskovca da u nedelju 16. januara izađu na Referendum za predloženu promenu Ustava i zaokruže DA na referendumskom listiću.
Jedinstvena Srbija Leskovac smatra da će predložene promene Ustava u delu koji se tiče pravosuđa pozitivno uticati na jačanje nezavisnosti sudstva i tužilaštva kako u našem gradu tako i u Srbiji. Ove promene se tiču isključivo pravosuđa i Ustav u drugim oblastima ostaje nepromenjen.
Predloženim izmenama najvišeg pravnog akta naše zemlje, sudije više neće morati da strahuju da li će, nakon probnog perioda od 3 godine, biti reizabrani, jer se probni period ukida. Ni Skupština, ni izvršna vlast više neće uticati na izbor sudija i tužioca, već će biti biti birani od strane struke.
Predloženim promenama Ustava vrši se ujedno i usaglašavanje sa evropskim pravosudnim standardima, što je potvrdila i Venecijanska komisija, dajući pozitivno mišljenje na predložene ustavne promene.
GrO Jedinstvene Srbije Leskovac zato poziva sve sugrađane da na Referendumu 16.januara izađu i glasaju za predložene promene Ustava u delu koji se tiče sudstva i tužilaštva, jer time obezbeđujemo nezavisnost i povećavamo efikasnost pravosuđa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare