Jedanaest meseci od ubistva Olivera Ivanovića bez ikakvog odgovora

KOSOVSKA MITROVICA

Danas se navršava  jedanaest meseci od ubistva lidera Građanske inicijateive “Srbije, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića njegovi saradnici, porodica i građani i dalje su bez odgovora na pitanje, KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA, saopštila je ta inicijativa koja apeluje na ograne u Prištini da dostave čaure nadjene na mestu ubistva istražnim orgnaima u Beogradu a na EULEKS da posreduje u tome. 
“Ni jedan detalj ni informacija dokle se stiglo sa istragom.
U proteklih nedelja jedino neprijatno i šokantno dešavanje je hapšenje i zadržavanje u pritvor sekretarice Silvane Arsović bez ikakvog dokaza, obrazloženje za njeno zadržavanje čime je kosovska policija prekršila sva moralna i osnovna ljudska prava. Neprofesionalno i nazakonito ponašanje pojedinih inspektora kosovske policije prema Silvani,  koja je više puta bila pozivana na saslušanje, ne vodeći ni malo računa da je u pitanju prvenstveno žena, samohrana majka a i jedan od najiskrenijih dugogodišnjih saradnika i prijatelja Olivera Ivanovića”, saopštila je GI SDP.

“Takvi pritisci i ponašanje pripadnika policije prema njoj ostavilo je teške posledice po njeno zdravstveno stanje jer je doživela teške psihičke traume.
I dalje pristižu poprečne informacije iz Prištine i Beograda , da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istražni organi Srbije traže i insistiraju da im kosovski istražni organi dostave dokazni materijal-čaure sa lica mesta ubistva i da bi vrlo brzo došli do saznanja ko je ubica”, navodi se u saopštenju.

” Tim povodom saradnici Olivera Ivanovića upućuju apel kosovskim istražnim organima da istražnim organima Srbije dostave taj dokazni materijal-čaure i time pokažu da su spremni na saradnju o kojoj pričaju a sve to je sa jedinim ciljem da se pravi ubica što pre pronađe.
Nadamo se da će predstavnici međunarodne zajednice, prvenstveno Euleks posredovati u razmeni dokaznog materijala-čaura sa mesta ubistva kao što je i posredovao u razmeni informacija.
Na pisma Gi ,, SDP “ upućena predstavnicima međunarodne zajednice pristigao nam je odgovor od misije Euleks a sa obrazloženjem da u predmetu ubistva Olivera Ivanovića su do sada održana tri operativna sastranka između policijskih službi Kosova i Srbije gde su mnoge informacije razmenjene a sve u cilju da se počinioci pronađu i izvedu pred lice pravde”, navodi GI SDP.


Gi ,, SDP “ će danas u 10 časova na mestu ubistva lidera Olivera Ivanovića odati počast i položiti cveće i od svih relevantnih institucija tražiti odgovor na pitanje KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA?

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare