Jedan pacijent preminuo, smanjen broj bolesnika na kiseoniku, bez novih prijema u bolnicu

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN


U Pčinjskom okrugu na dnevnom nivou ima 5,1 odsto zaraženih, kažu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju. Tokom jučerašnjeg dana evidentirano je 25 osoba sa korona virusom od 488 testiranih. Najveći broj novoobolelih je sa teritorije grada Vranja, njih 22, iz Surdulice su dvoje i Vladičinog Hana jedan slučaj infekcije, zvanični su  podaci Gradskog štaba za vanredne situacije. Ostala mesta u okrugu su bez novoinficiranih.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 163 pregleda, od kojih je 101 prvi. U ponedeljak je testirano 15 dece predškolskog i 26 školskog uzrasta. Jedno dete do sedam godina je pozitivno na virus korona. Pregledano je ukupno 80 dece

Kovid bolnice u Vranju hospitalizovale su 23 pacijenta, petoro manje nego prethodnog dana. Svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Sve su lakše kliničke slike. Na kiseoniku je 16 pacijenata, pet manje nego kod poslednjeg preseka. U protekla 24 sata jedan pacijent je preminuo od posledica koje je izazvao virus korona. Nije bilo novih prijema u bolnicu, a sa bolničkog lečenja otpuštena su četiri pacijenta.

Što se tiče imunizacije juče su date ukupno 152 doze raspoloživih vakcina, podatak je Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare