Javni čas odeljenja za scenske i audio-vizuelne umetnosti

bsh

NIŠ

U Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“ u Nišu održan je javni čas odeljenja za scenske i audio-vizuelne umetnosti. Čas je održan u svečanoj sali  škole i bila je to prilika da svi koji su prisustvovali času  osete deo atmosfere sa časova scenske i audio-vizuelne umetnosti kroz scenski nastup učenika ovog odeljenja. Za posetioce časa pripremljena je i izložba  fotografija i video i filmskih radoa koji su nastali tokom ove školske godine.

   „Javni čas je svojevrsna retrospektiva rada učenika prve generacije ovog odeljenja, u kome se neguju kreativnost i talenti u različitim oblicima audio-vizuelnih umetnosti. Času su prisustvovali i profesori stručnih predmeta, pod čijim je mentorstvom i pripremljen ovaj javni čas, dramaturg Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta u Nišu, i prvak drame Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović“,kažu u školi.

    Času su prisustvovali i  predstavnici Grada Niša, Školske uprave Niš, kao i predstavnici značajnih niških institucija kulture i obrazovanja.

   „Odeljenje je otvoreno ove školske godine, a prema broju prijavljenih učenika za pripremnu nastavu pred predstojeći prijemni ispit, interesovanje niških đaka za upis u odeljenje za talentovane učenike u oblasti scenskih i audio-vizuelnih umetnosti u narednoj školskoj godini je veliko“,dodaju u škol

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare