Javni čas joge u Gradskom parku

VRANJE

Polaznici sva tri kluba koja postoje u okviru Joga centra u Vranju javnim časom u Gradskom parku su obeležili Svetski dan joge.

„Mogli su da učestvuju svi zainteresovani. Cilj ovih javnih časova je promocija joge i zdravih stilova života. Joga nije privilegija žena, tako da među polaznicima ima i muškaraca. Bez obzira na pol i godine vežbaju ljudi od 7 do 77 godina i iz godine u godinu sve je veći broj polaznika. Joga je disciplina samorazvoja, dobra je i za duh i za telo. Iskustvo je pokazalo da je nakon joge lakše suočavanje sa stresnim situacijama u svakodnevnom životu, kao i sa izazovima. Dok vežbamo jogu, usklađujemo duh, um i telo. Radimo vežbe meditacije, koncentracije, vežbe koje su dobre za izbacivanje tenzije iz organizma“, kaže instruktorka Slađana Mitić, iz Joga kluba „Lotos“.

Maja Nakić koja već dve godine vežba jogu objašnjava da se tako usavršava tehnika disanja koje pokreće niz procesa u organizmu, što nam omogućava da budemo zdravi i da imamo lepše držanje.

Ova doktorka objašnjava da je od kada vežba jogu mnogo pozitivnija.

„Jako je korisna za kičmeni stub. Sve su to dobre stvari koje nam donosi joga. Kao lekar svakoj osobi preporučujem da što pre počne da se bavi jogom ne bi li promenila svoj pogled na život, svoje držanje u životu i svoj stav, da bude pozitivniji. Sve to doprinosi da se lakše nosimo sa životnim problemima. Danas su joga tehnike važne u zdravstvenoj prevenciji i rehabilitaciji, prisutne su u psihoterapeutskim metodama lečenja“, ističe dr Nakić.

Od prošle godine joga je definisana  kao sportska grana i regulisana je Zakonom o sportu i Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

U Vranju osim Joga kluba „Lotos“, instruktorke Slađane Mitić, postoje i klub „Anahata“, instruktorke Svetlane Radosavljević, kao i Joga klub „Tatjana“, instruktorke Tatjane Stošić .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare