Javna sednica o Planu područja posebne namene sliva akumulacije „Prvonek“

VRANJE

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Đorđe Milić, prisustvovao je u Vranju javnoj sednici Komisije za sprovođenje uvida u Prostorni plan područja posebne namene sliva akumulacije „Prvonek“.

,,Cilj sastanka je bio da se razmotre sve pristigle primedbe i sugestije, koje su podneli Gradska uprava u Vranju, Ministarstvo zaštite životne sredine i Naftna industrija Srbije. Ovo je dobar primer kako jedna teritorija može da se sačuva od uzurpacije i protivpravne namene. Istakao bih da je participacija građana u procesu planiranja dosta dobro implementirana u našim uslovima”, rekao je Milić.

Nakon sednice, stručni obrađivač Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u obavezi je da javno izloži stav po svakoj primedbi.

,,Prostorni plan područja posebne namene akumulacije „Prvonek“ je vrlo bitan planski dokument za grad Vranje, koji smo ugradili u Prostorni plan, odnosno u Izmene i dopune Prostornog plana grada Vranja. Sadrži elemente koji definišu ono što je najbitnije za branu, zone sanitarne zaštite i njihovo korišćenje u skladu sa zakonom”, istakla je Tatjana Cvetković, direktor JP ,,Zavod za urbanizam”.

 Reč je o uobičajenoj proceduri pre nego što Vlada Srbije odluči o ovom dokumentu.

Pomoćnik ministra uručio je saglasnost na Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana grada Vranja, Jovani Antić načelnici Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove i komunalno stambene delatnosti.

Javna sednica je održava nakon javne prezentacije Plana područja posebne namene sliva akumulacije „Prvonek“, koja je bila, pre dve nedelje u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare