Jasna Šekarić u Leskovcu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Jasnu Šekarić, najboljeg strelca sveta u 2o. veku, Dragana Markovića, sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije I Jelenu Arunović, selektora za pištoljske discipline, koji su posetili leskovački Streljački klub ‘’GT’’, primio je danas gradonačelnik Goran Cvetanović.  Za dobre rezultate, osim sportista, zaslužni su I oni koji im stvaraju uslove za trening I takmičeja, ocenila je delegacija Saveza.

 

Čast nam je da Jasna Šekarić, najbolji milenijumski strelac na svetu I osvajačica bezbroj odličja na najvećim takmičenjima, poseti Leskovac, rekao je gradonačelnik Cvetanović, zahvalivši se slavnoj reprezentativki za svu radost koju je priredila gradjanima Srbije tokom proteklih godina.

–          Streljaštvo je sport koji se I u Leskovcu polako polarizuje. Pre nekoliko godina, u prostorijama Osnovne škole ‘’Kosta Stamenković’’, otvorili smo streljanu, sa ciljem I željom da razvijamo I omasovljavamo ovaj sport. Tamo trenira Streljački klub ‘’GT’’, formiran 2oo3. Godine. Do sada je u klubu bila najaktivnija sekcija u praktičnom streljaštvu, koja je iznedrila trostrukog juniorskog prvaka Srbije, u disciplini pištolj. Značaj streljane je utoliko veći ako se zna, da se na takmičenjima Streljačkog saveza Srbije, u 2018. godini, prvi put, od 198o. godine, pojavljuju takmičari iz našeg grada u disciplinama serijska vazdužna puška I standardni vazdušni pištolj.

Cvetanović se Jasni Šekarić zahvalio I na posebnom odnosu koji, na takmičenjima ostvaruje sa mladim leskovačkim sportistima, poželevši joj da se još dugo takmiči I donosi radost gradjanima Srbije.

–          Drago mi je da su strelci iz Leskovca počeli da dolaze na takmičenja I da beleže uspehe, a mi, iz Streljačkog saveza smo tu da pomognemo. Došli smo da vidimo šta im je potrebno I, na licu mesta, utvrdimo pod kojim uslovima rade I pripremaju se strelci. Verujem da širom Srbije  I u Leskovcu, niču uspešni sportisti, pa ćemo možda baš odavde dobiti nekog novog šampiona.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, Dragan Marković, ističe da je krovna organizacija u ovom sportu napravila plan oživljavanja družina koje su se ugasile I podrške postojećim da rade što bolje.

–          Pre godinu  I po dana smo dobili novo rukovodstvo, koje je pokrenulo niz ozbiljnih projekata, a rezultate očekujemo već od sledeće godine. Programima je prepoznat I Leskovac I verujem da će sportsko streljaštvo u Leskovcu zaživeti. U Srbiji je 86 streljačkih klubova, au poslednjih 5-6 godina imamo ekspanziju otvaranja novih I reaktiviranje starih klubova.

Streljački klub ‘’GT’’ Leskovac ima 73 aktivna člana I neguje tri discipline: praktično, klasično I dalekometno streljaštvo, podsetio je predsednik Ljubiša Todorović I najavio da će ovde 7. I 8. jula biti održano kolo Balkanske lige u gadjanju na 3oo, 5ooo I 1.ooo metara.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
politicar nije vest Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
politicar nije vest
Gost
politicar nije vest

Dopada mi se sto Vi akcenat dajete dogadjaju a ne liku, ko neki, koji po tri, cetri slike vesaju po portalu, da velicaju lik i delo. Jer ako ima elemenata vesti, citace ih citaoci, ako nema, onda se vecina portala stavila u sluzbu privatne marketing sluzbe kabineta prvog coveka, a sto je cirkus od novinarstva. Takodje sam siguran, da kad ga ne bi besili po portalima, on ne bi trcao svaki dan vise puta da se gleda, nego bi dobro razmislio pre nego izmisli vest u kojoj on nece biti glavna slika, nego sama vest. Smanjujte dozivljaj sa slikama, dajte vise dela, ako ih nema, onda dajte jednu recenicu, videcete da ce to delovati neozbiljno. Takodje, zasto pored vesti deklamujete hiljaditi put njegov licni program koji vrti sesto puta u svakoj prilici? Ako on koristi otvorena vrata svake vesti da navija za sebe, zasto novinari navijaju za njega. Treba otvoreno staviti do znanja da ste tu zbog vesti ka gradjanima, a ne politicara ka njihovoj izbornoj kampanji. Minut i sekund kampanje je preskup. Vi jeftino prodajete postor gde je vest nesto drugo, da bi politicari deklamovali svoje jedno te isto. I upamtite i oni primaju platu, pa nek je zarade. Mislite da je pravo ljudima koji vuku, nose, guraju posao, a da posle politicari stanu sa svoje zenske i poziraju po vasim portalima. Pa da ih iko upita koji je njihov licni doprinos ijednom projektu? Nijedan, nema ga. Prepicavaju tudja dela, uradjena takodje za platu. Dakle, nema zasluga i zasluznih, samo odgovornih lica.