JANJIĆ : AKTIVNA SRBIJA ZA SARADNJU

LESKOVAC

Predsednik Aktivne Srbije Dušan Janjić rekao je večeras u Leskovcu da je politika te stranke “ bila i biće” politika saradnje, udruživanje rada I da je  ideja da sa svima koji deluju u Leskovcu “postignemo dogovorene ciljeve”.
“Pokretanje privredne reforme od strane Vlade Srbije i odluka Skupštine da se raspravlja o promenama političkog sistema su prilika koju želimo da iskoristimo. Dolazeći loklani i pokrajinski, a kasnije i parlamentarni, odnosno izbori za ustavotvornu skupštinu, su prilika za građenje strateškog partnerstva i saradnje na konkretnim projektima koji su od kapitalnog značaja za građane i naše loklane zajednice”, rekao je Janjić.

“Na opštem planu  može se reći da je Srbiji danas preko potrebna jedna nova ekonomska uloga države, a to znači da nam je potrebno planiranje razvoja, koje bi počelo od potreba građana i lokalnih zajednica. U raspravama o promenama političkog sistema i ustava, zalažemo se za garantovanje decentralizovanog razvoja, kako bi lokalna zajednica mogla da utiče i kontroliše ostvarivanje nove ekonomske uloge države u organizovanju privrednog i društvenog života”, doda ja Janjić..

“Na opštem planu, može se reći da je Srbiji danas preko potrebna jedna nova ekonomska uloga države, a to znači da nam je potrebno planiranje razvoja, koje bi počelo od potreba građana i lokalnih zajednica. U raspravama o promenama političkog sistema i ustava, zalažemo se za garantovanje decentralizovanog razvoja, kako bi lokalna zajednica mogla da utiče i kontroliše ostvarivanje nove ekonomske uloge države u organizovanju privrednog i društvenog života”, rekao je janjić na sastanku sa predstavnicima stranaka koje učestvuju u lokalnoj vlasti u Leskovcu I predstvanicima civilnog sektora.

 

Na sastanku su govorili doktor Danilo Šuković, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije, kao i Milan Prostran, agroekonomski analitičar.

Sastanku su prisustvovali I gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović I predsednik Skupštine grada. Dušan Cvetković – Lešnjak.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare