Janaćković: Zašto sam naslikao Zareta

LESKOVAC

“Ideja mi je bila da se pojavi lik bivšeg fubalera „Dubočice“, izuzetno uspešnog golgetera, i da građani slikom vide ko je bio taj čovek, da „Dubočica“ ima takav portret u svojim prostorijama, a naravno posebno mi je drago što je uručena i predsedniku države Vučiću”, rekao nam je Slobodan Janaćković.

Ovako objašnjava nastanak slika na kojoj je legendarni leskovački fudbaler Zaharije Zare Trajković.

Izreka “Ne se znaje, Zare igra”, koja se koristi ne samo u Leskovcu već i šire, odnosi se na njegovo fudbalsko umeće i neizvesnost za ishod utakmica do samog kraja.

Pitamo da li možda više treba pisati o Zaretu da bi leskovačka deca znala ko je u pitanju?

Janaćković objašnjava: “O Zaretu i izreci „Ne se znaje, Zare igra“ je znala cela bivša Jugoslavija. To je u stvar želja Leskovčana za uspehom, za kvalitetom, za pozitivnim odnosom prema bilo čemu. Nije to samo odnos prema fudbalu ili sportu, nego uopšte u radu. Moja želja je bila da to istaknem, da se pojavi lik i da ljudi vide ko je bio taj čovek”, rekao je on.

Sliku na kojoj je Zare, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poklonio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada je ovaj boravio na leskovačkom stadionu. (kraj) LJS/ SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare