JA u centru pažnje

LESKOVAC

U organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji (EpuS) i Centra za evropske politike (CEP)  , a u okviru dvogodišnjeg projekta “Partnerstvom do bolje javne uprave” danas je ispred Robne kuće u Leskovcu organizovana ulična anketa o zadovoljstvu gradjana radom javne uprave u Srbiji.

Gradjani su navodili razloge zbog čega su zadovoljni ili nezadovoljni javnim uslugama, bilo da je to odnos zaposlenih odnosno njihova profesionalnot, ljubaznost, zatim diskriminacija ili nediskriminacija ili poštovanje procedura i efikasnost javne uprave.

Takodje, ispitanici su imali priliku i da na poledjini upitnika napišu iskustva vezana za dobijanje na primer, ličnih isprava ili zdravstvenih knjižica. Na taj način rezultati ankete će pokazati koji se problemi ponavljaju ili šta je to što nam najviše smeta u radu javne uprave.

Anketa je sprovedena pod sloganom “JA u centru pažnje”.

Cilj projekta je da doprinese reformi javne uprave koja je usmerena na gradjane i unapredi odgovornost Vlade Srbije za kvalitet usluga koje pruža gradjanima. Zbog toga direktne ciljne grupe su ne samo gradjani Srbije, već i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zdravlja.

Projekat “Partnerstvom do bolje javne uprave” je finansirala Agenicja SAD-a za medjunarodni razvoj (USAID).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare