Izvinjenje zbog vređanja i nipodaštavanja glavnog i odgovornog urednika „Nove Naše reči“

LESKOVAC

S obzirom da se u prvim redovima aktivista ove koalicije nalazila i osoba koja je na društvenoj mreži i privatnom profilu glavnog i odgovornog urednika Nove Naše reči Nikole Milićevića istog vređala i nipodaštavala njegov novinarski višedecenijski rad, te kvalifikovala medije, a pu pitanju su oni koji jedanaest godija objavljuju ono što mnogi sadašnji opozicionari ni u kafiću ne smeju da pričaju, ali i da je slične pritiske imao još jedan medij, glavna i odgovorna urednica Regionalne informativne agencije JUGpress je pitala šta oni koji nekome nisu po volji mogu da očekuju u budućnosti od ovog dela leskovačke opozicije i da li će to biti isto što doživljavaju godinama od aktuelne vlasti, , najpre je odgovor dala Jelena Spirić iz Stranke slobode i pravde (SSP).

„Iskreno, nisam upoznata sa tim koji su ljudi u pitanju, ali se u svakom slučaju izvinjavam u ime koalicije, kao i svake od stranke pojedinačno. To su sigurno lični stavovi pojedinaca, nisu stavovi koalcije. Borimo se protiv svih vidova nasilja, i mi imamo pritiske od strane vlasti, neki od tih pritisaka su vrlo ozbiljni, tako da je moguće da neko omaškom u nervozi u ovoj kampanji, kada smo svi pod nekim pritiscima i tenzijama ovde, na poslu, privatno… Neće se to ponoviti, ali ćemo svakako ispitati o čemu je reč,” tvrdi Spirić.

Zdravko Ponoš, predsednik stranke Srbija centar (SRCE) i poslanički kandidat na listi “Srbija protiv nasilja” je rekao da stanje u medijima i odnosu političkih aktera prema medijima i medija prema njima je jedan fenomen koji ima samo eventualno lokalnu manifestaciju.

„Ali, to je problem koji je u našem društvu ozbiljno prisutan i utiče na sve sfere života. Ovde je i gosposin Cvejić, koji je bio u REM-u i otišao odatle iz razloga koji su dosta obeshrabrujući i koji pokazuju da je tamo jedna mašinerija koja je nepopravljiva. Ono što se juče desilo na televiziji sa nacionalnom frekvencijom pokazuje u kakvom smo mi problemu. Verujem da je i ovde u lokalu bilo iskakanja o kakvom govorite i to je nešto što ne sme da se dešava. Ništa što radi ovaj režim i njegova mašinerija ne može da bude opravdanje ni za koga iz opozicija da tako nešto radi na lokalnom planu.“

Naravno da ćemo pratiti kako se ovo izvinjavanej sprovodi u praksi. (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 meseca pre

Ispratio sam slučaj nipodaštavanja lokalnih medija od strane kompanije Zdravlje, kao i još neprimerenije ponašanje izvesne upošljenice ove firme. 

– Jednom davno je jedna istinska dama radila u FHI “Zdravlje”. Bila je ćerka eminentnog leskovačkog lekara i obavljala je funkciju direktora HR. Kasnije je prešla na sličnu poziciju u još većoj firmi. Elem, dotična me zbog projekta koji je realizovan na njenu inicijativu, uputila na saradnju sa Nikolom Milićevićem. Na moje pomalo sumnjičavo pitanje o kakvom čoveku se radi, odgovorila je: 

– Ne brini, Nikola je sjajan novinar i autentičan leskovački gospodin. 

Nikada pre a ni posle toga nisam čuo sličnu definiciju za nekog Leskovčanina, a ljude slične Nikoli sam susreo koliko za prste jedne ruke. Ljude koji pored izgrađenog imena i prezimena, poseduju i taj gospodski faktor. 

Da podsetim, imenica gospodin se nekada pisala velikim slovom. Vremenom, slovo se smanjilo, ali neki muškarci će ga uvek zasluživati. Apropo toga, kao što već rekoh, nekada su u Zdravlju radile Dame.

svetiliska
svetiliska
2 meseca pre

Ljiljo, odlicno poznajes sve te opozicionare u Leskovcu. Ne mislis valjda da su oni sposobni za bilo sta drugo nego vredjanje tebe kao novinara. Zalosno. Medjutim, ti najbolje znas kakvi su pojedini leskovacki “novinari.” Ora iz ruke da im ne uzmes.