IZMENA ZAKONA O PDV

LESKOVAC

Primena novih propisa o PDV-u bila je tema besplatnog seminara koji je održan za privrednike i preduzetnike u organizaciji Poreske kancelarije „Tatić“ i Regionalne privredne komore Leskovac.
Centralna tema seminara bila je izmena i dopuna Zakona o PDV-u, kao i novi pravilnici kojima je bliže uređena primena pojedinih odrebi ovog zakona. Izmene propisa o PDV-u stupile su na snagu 15. oktobra.
*Te promene jesu u primeni skoro mesec dana, ali su izazvale dosta problema u praksi kod obveznika i naša uloga je da učesnicima seminara, koje održavamo širom Srbije, dok je ovaj u Leskovcu 13 po redu, pokušamo da objasnimo kako treba pravilno primeniti ove propise, rekao je osnivač i direktor Poreske kancelarije „Tatić“ i urednik stručnog časopisa „Porezi i računovodstvo“ Igor Tatić.
Izmene propisa o PDV-u su brojne, a prate ih i 11 pravilnika o primeni pojednih odredaba Zakona o PDV-u.
-Ovi pravilnici predstavljaju privremeno rešenje, jer je namera Ministarstva finansija da sve ove pravilnike stavi van snage u najskorijem roku, i da donese jedan jedinstveni pravilnik o PDV-u. Oni će do kraja godine biti stavljeni van snage, objasnio je Tatić.
Problemi i nedoumice javljaju se najčešće u oblasti građevinarstva, a druga nedomuica vezana je za vraćanje neprodatih dobara. To su dve udarne izmene koje tangiraju gotovo sve obveznike PDV-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare