IZLOŽBE DEČJIH RADOVA

LEBANE-VLADIČIN HAN

U Domu kulture u Lebanu danas je otvorena izložba radova dece nastalih u kreativnoj radionici koja se održava u Društvenom centru u ovoj opštini  od marta 2015.

Slična izložba će biti otvorena i sutra, u petak, 5. februara 2016. godine, u 14.00, u Centru kulture u Vladičinom Hanu, i na njoj će biti izloženi  radova dece nastali u fotografskim, majstorskim i radionicama dekupaža koje su se održavale u Društvenom centru u Lepenici kod Vladičinog Hana od marta 2015.

Ciljevi radionica su oprobavanje dece u nekim zanimanjima, razvijanje svesti o značaju očuvanja životne sredine, razvijanje kreativnosti, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, jačanje samopouzdanja, poboljšanje komunikacije i interakcija među decom različitih nacionalnosti i sposobnosti, sazrevanje svesti mladih o značaju nastavka obrazovanja i aktivnog delovanja u društvu, kao i socijalna inkluzija. Deca su imala prilike da učestvuju u aktivnostima koje podstiču motoriku, kreativnost, inovativnost, kao i reciklažu već korišćenih predmeta i materijala. Takođe, imala su prilike da posete preduzetnike i preduzetnice koje se bave kreativnim zanatima, kao i da se u njima i sami oprobaju. Radove će putem izložbe predstaviti svojim vršnjacima, nastavnicima, predstavnicima lokalne samouprave i široj javnosti.

Ove radionice realizuju se u okviru programa društvenih centara u Bojniku, Lebanu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Surdulici i Vladičinom Hanu, koji su u 2015. godini okupili više od 1.000 dece i mladih različitih nacionalnosti u svojim aktivnostima, kao i više od 250 roditelja. U društvenim centrima realizovane su i informatičke, hip-hop, cirkuske, plesne, radionica osnaživanja mladih, kao i pomoć u učenju deci koja su u riziku od napuštanja škole.

Društveni centri u jugoistočnoj Srbiji pružaju podršku obrazovanju, ličnom razvoju i društvenom uključivanju sve dece, zahvaljujući saradnji udruženja Građanski savet Opštine Bojnik, Društvo Roma „Prokuplje“ i KIC „Pralipe“; opština Lebane, Surdulica i Vladičin Han; Grada Niša i Gradske opštine Palilula i Grupe za decu i mlade „Indigo“, uz podršku UNICEF-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare