Izložba turističkih suvenira u Leskovcu sutra i prekosutra

LESKOVAC

 

Leskovac će sutra i prekosutra biti domaćin turističkim poslenicima iz Srbije i okruženja, na 11. Izložbi  suvenira i turističkih publikacija. Najavljeno je učešće više od 40 turističkih organizacija, koje će ravnopravno konkurisati za nagrade u 13 kategorija.

Novinare je tokom današnjeg pressa mučilo pitanje: Kako će se u holu Leskovačkog kulturnog centra smestiti više od 40 izlagača iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske, jer bi svaka turistička organizacija trebalo da ima štand sa svojim propagandnim materijalom, ali ćemo na odgovor čekati samo do sutra, pošto je otvaranje 11.

Izložbe suvenira i turističkih publikacija, planirano za 12 sati. Učesnici ravnopravno konkurišu za nagrade u 13 kategorija, počev od suvenira, preko različitog štampanog materijala, do promo filmova i spotova.

” Kriterijumi za ocenjivanje su autentičnost, odnosno sposobnost suvenira, publikacije, mape ili drugog propagandnog materijala  da oslika mesto koje predstavlja, zatim likovnost, inovativnost, kvalitet izrade i štampe i na kraju, opšti utisak” , objašnjava Tina Stojanović, portparolka Turističke organizacije Leskovac.

Domaćin će se predstaviti promo-materijalom u vezi sa ”Roštiljijadom”, ali će biti i novina:

“Radi se o suvenirima od različitih materijala, sa motivima kulturno-istorijskih znamenitosti  i turističkih manifestacija, čiji je Leskovac organizator. To su figurice ”Roštiljka” i čuvene leskovačke skare, ali će biti i razglednica, šolja i drugih upotrebnih predmeta sa logom grada, ”Roštiljijade”, Šop Djokićeve kuće, Spomen parka i drugih arhitekstonskih i kulturnih znamenistosti Leskovca.

Po prvi put, javnosti će biti predstavljena mini serija magneta sa likovima poznatih sugradjana: pesnika Radeta Jovića, pevača Duška Kostića i čuvenog fudbalskog virtuoza  Svetozara Trajkovića Zareta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare