Izložba slika i skulptura grupe autora

VRANJE

U organizaciji Udruženja građana „Koncept“ u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju, u utorak, 4. avgusta, biće otvorena grupna izložba slika i skulptura.

Izložba je naslovljena „Stanja“, što odgovara trenutku kada se umetnost našla u vanrednom stanju, pokazavši da je ona svevremenska kategorija koja reflektuje najviše sfere ljudskog duha, ističu organizatori.

Na izložbi će biti zastupljena 34 dela, 10 skulptura i 24 umetničke slike u tehnici ulja na platnu, autora Milana Hrnjazovića, Petra Mošića, Dragana Dejanovića, Ivana Milenkovića, Ane Marković, Marije Zdravković, Ivane Jerković, Željka Vitorovića, Marije Savić, Bože Terzića.

Otvaranje izložbe omogućeno je uredbom Vlade Republike Srbije o radu institucija kulture širom Srbije da se u zatvorenom prostoru mogu naći najviše do 10 osoba poštujući mere zaštite, navode iz Galerije Narodnog muzeja.

Otvaranje izložbe je zakazano za 19 sati, a posetioci će moći da pogledaju izložbu poštujući mere zaštite u vreme pandemije koronavirusa, kao što je nošenje maski.

Postavka će Vranjancima biti dostupna do 25. avgusta.

Zbog postojećeg epidemiološkog stanja, uvedena su dežurstva zaposlenih i radno vreme Galerije Narodnog muzeja organizovano je tako što ponedeljkom neće biti otvorena za za posetioce.

Od utorka do petka Galerija će raditi od 8 do 11 sati i od 17 do 20 časova. U subotu i nedelju od 10 do 14 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare