Izložba slika Aleksandra Radičevića u Beogradu na vodi

VLASOTINCE
U Galeriji Kvart u Beogradu na vodi, otvorena je izložba slika ,,Zarez (iliti) Oroz” Aleksandra Radičevića mladog umetnika iz Vlasotinca koji živi i radi u našem glavnom gradu. Radi se o delima mladog slikara koji su nastala u periodu od 2018. do 2022.godine,
,,Zarez (iliti) Oroz”je izložba slika rađenih u tehnikama akril i ulje na platnu. Veza između slika različitih formata se ne ogleda prevashodno u tematici, već u atmosferi i likovnom postupku koji su građeni. Ovo objedinjenje omnibusnog karaktera, odnosno delovanje svake celine ponaosob, ostaje duboko individualno. Samim tim cilj izložbe je predstavljanje ambijentne celine u kojoj bi svi radovi kao zasebni entiteti govorili jednim jezikom.


Aleksandar Radičević, rođen je 1992.godine u Leskovcu. Osnovne akademske studije, smer grafika, završio je 2013.goddine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu je 2015.godine završio master studije smer slikarstvo. Godine 2018/2019.studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Minhenu.

 • Izuzetno sam srećan i zadovoljan što mi se pružila prilika da svoje slike postavim u prestižnoj galeriji Kvart u Beogradu na vodi, kao i sam dolazak u premijernom danu otvaranja izložba velikog broja publike, što me posebno čini srećnim i zadovoljnim – rekao nam je skromni umetnik iz Vlasotinca, Aleksandar Radičević.
  Talentovani mladi slikar iz grada na reci Vlasini do sada, pored ove koja je u toku, imao je još tri samostalne izložbe i to ,,Pukotine eho”u Kulturnom centru Magacin u Beogradu, zatim ,,Britva, Pelin, Korbalje” u vlasotinačkom Kulturnom centru i ,,Specimeni (Soba ogledala – unutar je čudna zemlja) u prostorijama Prodajne galerije ,,Beograd” u Beogradu. Svoje slikarstvo umeće imao je i na kolektivnim izložbama, kao što su:
 • Peto Međunarodno Bijenale grafike, Dom kulture u Čačku – 2022.godine
 • Majska izložba grafike, Grafički kolektiv u Beogradu – 2022.godine
 • Bijenale mladih, Planetarijum u Beogradu – 2022.godine
 • Oktobarski likovni salon, Leskovački kulturni centar – 2021.godine
 • Vratimo se korenima , Galerija Kulturnog centra Vlasotince – 2021.godine
 • Liebling, ish Habe die Bilde gescrumpfrt, Super+Centerocurt, Minhen – 2019.godine
 • ,,Dev9t”, Ciglana, Beograd – 2019.godine
 • Intervencije 12, KUlturni centar Magacin, Beograd – 2018.godin
  Slike mladog umetnika trenutno se nalaze na izložbi u Kući Kralja Petra na Senjaku, a od 17.novembra biće i na izložbi Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije.
  Inače, Samostalna izložba koja je u toku u Galeriji Kvart, u TC Galerija biće otvorena do 22.novembra.


Da je ostao u fudbalu . . .
BIO BI VELIKI GOLMAN
Kao i mnogi dečaci u mladosti je voleo fudbal i bio je izuzteno talentovan čuvar mreže braneći gol Vlasine u mlađim kategorijama. Za učitelja je imao legendarnog trenera golmana Mišu Petrovića, koji je mnogo doprineo da Aleksandar Kocić i Dejan Pešić postanu reprezentativni golmani tadašnje Jugoslavije.

 • Aleksandar je bio izuzetno taletovan mladi čuvar mreže. Sa urođenom tehnikom, kao i željom za napredovanjem, tada sam duboko verovao da može postati golman za velika dela. Ali, one se opredelio za slikarstvo i tu već postiže rezultate dostojne velikih umetnika slikarstva – upoznao nas je Miša Petrović, sa posebnim sklonostima da Aleksandar bude golman za velika dela.
  Vlastimir Stamenković
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare