Izložba radova Bratislava Bašića „Ideologizacija detinjstva“

LESKOVAC

U Galeriji na spratu Narodnog muzeja u Leskovcu otvorena je izložba slika i crteža autora Bratislava Bašića pod nazivom „Ideologizacija detinjstva“.

„Izložbu čine slike i crteži koji su nastajali u proteklih pet godina. Ovi radovi su deo šireg ciklusa, koji nosi naziv Vivarijum, a izvedeni su različitim slikarskim i crtačkim tehnikama. Ono što ih odlikuje jeste stabilna, postojana kompozicija, jasan crtež, oplemenjen bogatim koloritom i čestim i velikim kontrastima, koji u velikoj meri doprinose recepciji samog dela i utiska koji ostavlja na posmatrača. Repeticijom pojedinih elemenata ostvaruje određenu dinamiku i naglašava važnost pojedinačnog elementa koji je metafora čoveka. Bilo da su u pitanju figuralne ili pak, apstrahovane forme, cilj im je isti, one oživljavaju sliku čovečanstva koje se nalazi na rubu egzistencije“ reči su Jasmine Zlatković, član umetničkog veća Narodnog muzeja u Leskovcu.

Bratislav Bašić vanredni je profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu, gradu u kome živi i stvara. Član je ULUS-a i samostalno je izlagao 39 puta, dok je više od 200 puta učestvovao na grupnim izložbama.

Izložba će biti otvorena do 20. 11. 2021. godine i može se pogledati svakog dana od 10 – 20 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare