Izložba povodom 25 godina Likovne radionice u Vranju

VRANJE

Povodom dve i po decenije Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju, u Galeriji ove ustanove otvorena je izložba na kojoj je predstavjeno 258 radova 70 učesnika.

Likovna radionica koja je počela sa radom 1997. godine pružila je priliku velikom broju talentovane dece, ali i odraslima da se upoznaju sa svim vidovima likovnog izražavanja. Od osnivanja, pa do danas, 231 polaznik upisao je željenu školu i fakultet.

„Izložbu možemo da podelimo u više celina. Jednu celinu čine radovi mlađih, a drugu radovi polaznika koji se pripremaju za fakultete umetnosti i srednje umetničke škole“, rekla je Vesna Marinković Stanković koja uspešno vodi Likovnu radionicu sve vreme.

Od 2013. godine u rad Likovne radionice uključena su i deca sa razvojnim poteškoćama iz dnevnog boravka „Maštolend“, koja zajedno izlažu svoje radove sa ostalim polaznicima. Prepoznatljivi su po Likovnoj koloniji, Dečijoj likovnoj koloniji i Letnjem ateljeu.

Značajan jubilej bio je povod da se dodeli 13 ravnopravnih nagrada i zahvalnice onima koji doprinose radu radionice.

U žiriju su bile nekadašnje polaznice Likovne radionice u Vranju, magistar slikarstva Eva Meštrović i grafička dizajnerka Katarina Kostadinović.

„Negujemo mlade, kreativne i talentovane ljude, razvijamo njihovu originalnost u stvaralaštvu, samostalnost i snalažljivost na svim stručnim poljima. Verujemo u uzvišeni poziv za koji su se opredelili – umetnički, pomažemo im da neprestano napreduju“, rekla je  direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević.

Izložba će biti otvorena do 20. maja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare