Izložba “Momenti iz karantina”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

U holu i na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra postavljena je izložba „Momenti iz karantina“. Radi se o fotografijama nastalim tokom trajanja vanrednog stanja u kojima su građani pokušali prikažu trenutke izolacije. izloženo je 112 od pristiglih 732 fotografija koje je poslalo 159 autora iz zemlje i regiona. Selektor izložbe je Radisav Filipović, majstor fotografije FSS i član ULUPUDS-a. Prvu nagradu osvojila je Ana Bartićević (Beograd), drugu Goran Jordanski (Loznica), a treću Nikola Marković (Travnik).

Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra istakla je da način otvaranja izložbe, na platou ispred ustanove i uz muziku, pokušaj da se kažu da je dosta izolacije.

„Nadamo se da su teška vremena iza nas i da ponovo otvaramo vrata kulturi. U narednom periodu Leskovčanima ćemo ponuditi interesantne sadržaje na kakve su navikli kada je LKC u pitanju. Ponovo je mladost pokazala da je inspirativna, da mi treba da pratimo mlade ljude, pune energije i ideja. Ovoga puta, zahvaljujući dvojici momaka iz foto kluba Leskovac, Aleksandru Stamenkoviću i Lazaru Tomiću, došli smo na ideju da napravimo ovu divnu izložbu.“

Andrea Tošić, pomoćnik gradonačelnika, otvorila je izložbu pohvalivši događaj kao dobro osmišljen i još bolje organizovan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare