Izložba Likovne kolonije „Vranje 2019“

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju  otvorena je izložba radova nastalih u okviru internacionalne Likovne kolonije „Vranje 2019“. Kolonija je okupila sedmoro umetnika iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Francuske i troje umetnika iz Vranja.

Zajednički rad, druženje i upoznavanje sa kulturno-istorijskom baštinom na području grada dali su umetnicima energiju i inspiraciju za stvaranje novih dela.

Izložba broji 27 slika i jedan vajarski rad, bistu Prepodobnog Justina Ćelijskog i Vranjskog. Od 19 dela koja su autori darivali organizatoru kolonije, šest je namenjeno za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Izložbu je otvorila direktorka Narodnog univerziteta Vranje, Gordana Dimitrijević, koja je istakla da Likovna kolonija do sada nije iznedrila toliko dela.

„Nikada od ustanovljenja nam ova likovna kolonija nije iznedrila ovoliko umetničkih dela, a posebno je značajan vajarski rad Velimira Karavelića i Marjana Stankovića, poprsje oca Justina. Uskoro  očekujemo i postament u duborezu, rad lokalnog duboresca Zorana Đorđevića“, rekla je direktorka.

Radovi će biti izloženi do 4. oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare