Izložba fotografija sa snimanja filma “Majstori, majstori”

LESKOVAC

U okviru prateće manifestacije 14. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije u Narodnom muzeju otvorena je izložba fotografija sa snimanja filma „Majstori, majstori“. Izložbu je otvorio reditelj ovog filma, nastalog pre 41 godinu, Goran Marković.

„Hvala svima koji su na ovoj vrućini došli na izložbu nekih fotografija, ja na tako nešto ne bih otišao“ uz šalu je otpočeo Marković i dodao da te fotografije ne govore sve.

„Ne govore da je ovaj film snimljen praktično besplatno, jer svi koji su radili nisu imali honorar, nego su to radili za svoju dušu i zadovoljstvo. Sećam se da je Zoran Radmilović došao jednog dana i čitav dan čekao da počnemo snimanje. Film smo snimali u jednoj školi, pa smo snimali samo kada đaka nije bilo u njoj. I tako, čekamo da đaci odu, ja se Zoranu izvinjavam zbog tog čekanja, a on kaže „Ma šta se sekiraš, uživaj čoveče…“ Takvi su bili i svi ostali glumci, od kojih većina, na žalost, više nema… Iskreno se nadam da ova izložba fotografija ne liči na čitulju nego na nešto što je… Ali, godine prolaze, u junu 80’ smo to snimali…“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare