Izložba akvarela inspirisana sportom

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, u utorak, 9. novembra, biće otvorena izložba akvarela Predraga Terzića iz Beograda, pod nazivom „Probudio sam se kao bilo koji drugi dan“.

Reč je o akvarelima koji su nastali u poslednje dve godine dalje su u razvoju. Inspirisani su sportom, tačnije košarkom i trenucima koji su iz svakodnevnog života.

U pozivu za ovaj događaj navedene su reči autora koji govori o svojim interesovanjima koja su vezana za sport.

“Najviše me interesuje moment duela i mogućih daljih dešavanja na terenu, na koji način život utiče na novonastalu situaciju. Šta je to što čoveka muči ili tera da se drugačije ponaša u datom okruženju, na koji način se normalna situacija preokrene i učini da se trenutak zapamti i time bude obeležen kao neverovatan sled okolnosti. Takva mesta su mi više nego zanimljiva za dalja istraživanja i pravljanje akvarela.

Sam akvarel sam uzeo kao model rada koji mi omogućava fluidnost, drugačiji sadržaj naracije koji samo pospešuje dalja zbivanja i šire polje delovanjana samom crtežu”, reči su autora koji je doktor teorije umetnosti i medija i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije.

Izlagao je na 15 samostalnih i više od 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi su bili u Nemačkoj Sloveniji, Belgiji, Kanadi, Austriji, SAD, Italiji, Grčkoj, BiH, Crnoj Gori, Švedskoj, Poljskoj, Bugarskoj, Kipru, Turskoj, Makedoniji, Albaniji.

Otvaranje izložbe, zakazano je za 19 sati.

Ovaj događaj organizuje Galerija Narodnog muzeja, ali ne u svom izložbenom prostoru, koji je odnedavno vakcinalni punkt, već u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare