Izgradnja sekundarne vodovodne mreže do Gornje Jajine i Palikuće

LESKOVAC

U toku su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže od Donje Jajine do Gornje Jajine-Palikuće. Iz budžeta grada je izdvojeno 11,8 miliona dinara za 2,6 km ove mreže.

„Do sada je u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže uloženo preko 900 miliona dinara čime je izgrađeno i zamenjeno preko 94 hiljade metara mreže. Cilj nam je da svu azbestnu vodovodnu mrežu zamenimo novom na teritoriji čitavog grada, ali i da konstantno gradimo novu vodovodnu mrežu”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska ovih radova.

On je doda i da je prošle godine uredjen deo kolovoza opštinskog puta Donja Jajina-Šišince sa 8,5 miliona dinara iz budžeta grada.

“U predhodnom periodu rehabilitovali smo još dve važne saobraćajnice u vučjanskom kraju – udruženim snagama sa Ministarstvom privrede smo uložili 42,3 miliona dinara u put Miroševce – Slavujevce, ujedno je rekonstruisan i put na relaciji Gornja Jajina – Bunuški čifluk u vrednosti od 20,2 miliona dinara”, rekao je Cvetanović.

Ljiljana Mihajlović, tehnička direktorka JP Urbanizam ovako je izložila plan radova.

„Snabdevanje vodom naseljenih mesta Gornja Jajina i Palikuća planirano je iz dva pravca Donje Jajine i iz pravca Velikog Trnjana. Način snabdevanja iz dva smera tzv. vezivanjem u prsten omogućava se optimalno i uredno snabdevanje korisnika vodom. Ovim ugovorom obuhvaćeni su radovi na izgradnji primarnog voda iz pravca Donje Jajine, kao i rekonstrukcije jednog dela vodovodne mreže u Jajini koja je malog profila.“

Član Saveta mesne zajednice Gornja Jajina Dragana Stanković rekla je da je uvođenje vodovodne mreže od krucijalnog značaja za sve meštane i da će ova investicija olakšati funkcionisanje i obezbediti bolji kvalitet života mnogih domaćinstava. (kraj) LJS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare