Izdvojili 9,5 miliona prošle godine za puteve

VLASOTIINCE

Opština Vlasotince je u prošloj godini izdvojila iz opštinskog budžeta 9,5 miliona dinara za uređenje postojećih atarskih puteva.
” Ukupno izdvojena sredstva za popravku atarskih puteva u opštinskom budžetu za 2018. godinu planirana su  u iznosu od  9,5 miliona dinara i celokupna sredstva potrošena su upravo gde su planom bila i predviđena”, kaže opštinski većnik zadužen za lokalni ekonomski razvoj i koordinator na projektima letnjeg održavanja opštinskih i atarskih puteva Zoran Miljković.

“Završeno je uređenje atarskih puteva u dužini od 104 kilometara, a radovi su izvođeni u 15 mesnih zajednica, i to u dve gradske mesne zajednice, „Rosulja” i „Centar” , zatim u mesnim zajednicama sela Orašja, Kukavice, Šišave, Donje Lomnice, Sredora, Ladovice, Prilepca, Gložana, Boljara, Konopnice, Batulovca, Dadinca i Stajkovca. Radovi su izvođeni tako što su u prioritetu bili oštećeni putni pravci u poljima do kojih poljoprivrednici nisu mogli da dođu i obavljaju radove na svojim imanjima. Mislim da su radovi korektno obavljeni, radile su firme Mines plus i AB kop”, rekao je Miljković.

Na primedbu kako mnogi misle da za popravku atarskih puteva u budžetu treba izdvojiti veći iznos , Miljković kaže da se i on nada da će ubuduće biti izdvojena veća sredstva za popravku i održavanje atarskih puteva u opštini Vlasotince”

“Stanje na terenu zahteva mnogo veća sredstva”, dodaje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare