Izdvajaju 1,5 miliona za javne WC koji ne rade

LESKOVAC

Na sednici Skupštine Grada Leskovca objedinjeno je i 11 tačaka koje su se ticale JKP „Komunalac“ te se po njima vodila objedinjena rasprava.

Direktor JKP „Komunalac“ Vladimir Sinadinović očekuje da u 2019. godini ovo preduzeće kontinuiranim pružanjem kvalitetnih usluga postane finansijski stabilno preduzeće koje će biti lider u pružanju komunalnih usluga u regionu.

Planirani prihodi JKP „Komunalac“ za 2019. godinu iznose 236,1 miliona dinara, a rashodi 235 miliona. Dobit bi trebala da iznosi 1,1 milion i biće uplažena u budžet Leskovca, kao i dobit od 409.581 dinara iz 2018. godine. Planiramo da nabavimo novu „skip“ radnu mašinu, novi kiper kamion, kao i nabavku novog vozila za potrebe zoohigijenske službe,. Takođe, planiramo da nastavimo i sa obnovom sredstava za rad RJ „Zelenilo“.“

Odbornik Nenad Zdravković je rekao da je ovim prikrivena suština.

„Novi trošak se pravi oko obezbeđenja, u 2018. nula dinara, a u 2019. 2,4 miliona? Kako ste svih ovih godina funkcionisali bez obezbeđenja, a sada odjednom  20.000 evra? Ako će to obezbeđenje da bude iz redova vaših uposlenika podržaću, ali ako ćete nekome da bacite te pare… Molim da mi odgovorite i koje to javne WC-e imamo za čije održavanje ćete dati milion dinara? „Rupa“ ne radi, „ABC“ zaključan…“

Direktor Sinadinović je rekao da je preduzeće imalo svoje obezbeđenje, ali po novom zakonu radnici sada moraju da imaju licence.

„To je odrađeno, određeni broj radnika ima licence, određeni su i šefovi… Znači, u pitanju je samoobezbeđivanje.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović predložio je da se prvom prilikom uradi rebalans budžeta, nađe lokacija i izgradi javni WC.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare