Izdat nalog za rasčišćavanje “farme” pacova

NIŠ

Sve nadležne gradske službe obišle su mesto koje su gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski prijavile Nišlije kao leglo zaraze i mesto sakupljanja glodara koje su slučajni prolaznici zabeležili na obali Gabrovačke reke. Izdat je i nalog za rasčišćavanje prostora na kome je jedan Nišlija  gajio pacove.

  Pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković rekla je novinarima da će Grad Niš potražiti pomoć Udruženja za zaštitu životinja kako bi se oni adekvatno zbrinuli.

                          „Ono što smo zatekli ne trpi odlaganje, lokacija mora u najkraćem roku da bude čista i bezbedna,“ istakla je Vladislava Ivković i najavila deratizaciju terena, jer je na snimku dostavljenom gradonačelnici Niša uočen veliki broj pacova koje je hranio korisnik nelegalno podignutog objekta.

                          Podsećanja radi, u jednom delu Niša, na gradskoj parceli u nelegalnom objektu, čuvaju se i gaje pacovi, pojasnila je gradonačelnica Dragana Sotirovski, nakon što je objavila video klip na svom Fejsbuk nalogu, koji joj je poslao sugrađanin. Ona dodaje, da će Grad vrlo brzo reagovati.

                         “Hvala svim sugradjanima koji prijavljuju razne probleme na terenu, pa i Nišliji koji mi je upravo sada prosledio klip! Čuvaju pojedinci u gradu ukrasne kokoške, razne kućne ljubimce ali da neko hrani pacove i čuva ih u sred grada, u šumarku u širem centru, reklo bi se neverovatno! Ali na žalost, jeste tako”, komentariše gradonačelnica Niša video postavljen na njenom Fejsbuk profilu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare