“Izadji mi na teglu” u Leskovcu

LESKOVAC

U toku je peta sezona karavana „Izađi mi na teglu“ koji je krenuo još 17. avgusta u Beogradu.

Na svom proputovanju kroz Srbiju karavan je danas u Leskovcu  gde će se ,na svojevrsnom takmičenju među 15 ekipa, odabrati onaj ko najbolje pravi ajvar.

Pobednik će, pored nagrade oličene u peći „Smederevac“, imati priliku i da predstavlja Leskovac na velikom finalu koje se održava u Beogradu 13. oktobra i pokušati da, u konkurenciji 30 ajvar majstora, pokaže i dokaže da je ajvar zasluženo leskovački brend.

Takmičenje majstora u pripremanju ajvara otvorila je pomoćnica gradonačelnika Marija Jovanović koja je rekla da se leskovačkim ulicama, po običaju, u septembru širi miris pečene paprike.

„Leskovački ajvar smatramo najboljim i najukusnijim, njegov recept je zaštićen i tradicionalno ga i sebično čuvamo. Takmičari danas imaju težak zadatak, na njima je da opravdaju naše poverenje i da svojim umećem dokažu da je leskovački ajvar najbolji.“

Tokom trajanja manifestacije za posetioce je priređen bogat zabavni program, a uz pomoć Koka-kole pripremljena je i degustacija naših zaboravljenih jela.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare