Izabrani direktori i v.d. direktori javnih preduzeća

NIŠ

Odbornici niške Skupštine, nakon četvoročasovne rasprave, osporavanja postupka izbora direktora, negodovanja zbog netransparentnosti rada Komisije za izbor, oštrih diskusija, velikog broja primedbi na regularnost odluke Gradskog veca  , većinom glasova izglasali su direktore i vršioce direktora  deset niških javnih preduzeća.

Jelena Stojanović vodiće u naredne četiri godine “Objedinjenu naplatu, Predrag Milačić  “Gradsku toplanu, Goran Đorđević Tržnicu, Miroljub Stanković   “Zavod za urbanizam”, Dejan Dimitrijević  “Parking servis, Nebojša Lović  “Direkciju za izgradnju grada, a  Vladan Stojanović “Gradsku stambenu agenciju”

Odbornici vladajuće koalicije imali su potrebnu većinu za usvajanje predloženih kandidata za v.d direktore tri javna preduzeća.

Opozicija je reagovala i osporavala zakonitost odluke Gradskog veća koje je na jučerašnjoj sednici  odlučilo da Skupštini predloži da “Naisus”, “Toplanu” I “Niš stan” vode v.d. direktori . Veće  nije ispoštovalo odluku  Komisije za izbor direktora I njihove predloge sa prvoplasiranim kandidatima  već je predložilo a Skupština usvojila da na čelu „Medijane“ bude Dragoslav Pavlović, „Naisusa“,  Igor Vučić a Nanad Hafner  v.d. direktor „Niš stana“.

Funkciju V.D direktora oni mogu obavljati najduže godinu dana i u tom periodu mora da se sprovede konkurs za izbor direktora pomenutih preduzeća.

Pritom, Komisija za izbor direktora može ali ne mora da bude u istom sastavu .

Podsetimo, Komisija za izbor direktora koja je sastavljena 9. juna je imena tri najbolje rangirana kandidata objavila 22. septembra a Gradsko veće je svoju odluku donelo juče.

Opozicija je negodovala zbog prethodnog odlaganja zasedanja Skupštine grada, smatrajući da je razlog za odlaganje to što Veće nije moglo da se dogovori oko kandidata za direktore ,  dok su predstavnici vladajuće koalicije kao razlog za to isticali da zbog  neuspešne javne nabavke za prethodnu sednicu nije bio obezbeđen televizijski prenos.

Bilo je I predloga da se ceo konkurs poništi jer zakonski nije jasan .

U JKP“Gorici“ ponoviće se konkurs jer  ni jedan od dva kandidata nema potrebne uslove, a u nekim javnim preduzecima mandat  direktora ističe 2018. ili 2019. godine.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare