Iz “Zdravlja” poručivano da su na proslavu 70 godina zvali samo “relevantne medije” onda onim drugim šalju PR tekst da ga besplatno objave

LESKOVAC

Iz beogradske PR agencije prosledjeno je danas saopštenje o sinoćašnjoj proslavi 70 godina leskovačkog “Zdravlja” sa sve fotografijama.

Ovo saopštenje spada u PR tekstove koji se svuda plaćaju, pa tu uslugu i “Zdravlje” plaća toj PR agenciji.

No, zanimljivo je da je ovaj PR tekst sa slikama radi besplatnog objavljivanja poslat i “nerelevantnim medijima”, kako je juče na privatnom fejsbuk profilu glavnog i odgovornog urednika leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč Nikole Milićević, koji je i saradnik Regionalne informativne agencije JUGpress ali, i dugogodišnji novinar i urednik lista “Zdravlje” pisala izvesna Ana Stojanović iz kompanije “Zdravlje”.

Ona je preciitzirala da su na proslavu , koja je održana sinoć, pozvani “relevantni mediji” što znači da svi oni koji nisu pozvani su, po oceni kompanije ( da li bi smela da tako piše da to nije stav nekoga u “Zdravlju”) “nerelevantni”.

Za džabe objavljivanje PR teksta o “Zdravlju” potrebni su i ovi “nerelevantni”, očigledno.

Na stranu to što takav odnos bilo kog pravnog lica u Srbiji znači kršenje Zakona o javnom informisanju koji zabranjuje bilo kakvu diskriminaciju medija pa i u pozivanju na svečanosti.

A valjda i te “nove gazde” , stvarne ili fiktivne, “ZDravlja” moraju da poštuju zakone u Srbiji u kojoj rade.

Regionalna informativna agencija JUGpress je odgovorila PR agenciji iz Beograda da neće objaviti ovaj tekst a odgovbro, u kome smo naveli razloge, prenosimo u nastavku ovog teksta.
Šta će odlučiti kolege iz drugih medija, to je na njimaž

ODGOVOR

Postovani,

Izvesna Ana Stojanović, koja radi u Zdravlju ,  je juče na privatnom fejsbuk profilu glavnog i odgovornog urednika leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč Nikole Milićević, koji je i saradnik Regionalne informativne agencije JUGpress ali, i dugogodišnji novinar i urednik lista “Zdravlje”, odakle je i otišao u penziju , pisala u ponovljenim komentarima da je kompanija sinoć u Leskovcu imala proslavu na koju su pozvani “samo relevantni mediji”. Sigurni smo da se ne bi usudila da tako javno prenosi ove stavove da oni nisu i stavovi kompanije,ili bar njihove PR službe. Takođe, sigurni smo da procedure u kompaniji ne dozvoljavaju baš ovakvo pisanje po privatnim fejsbuk priofilima, uz insinuiranje da Milićević, zapravo  i nije novinar (??!!) , kao lični stav bilo kog zaposlenog. U svakom slučaju, to nije naš problem već njihov..

Kako JUGpress nije pozvan na tu proslavu, na koju su, kako Ana Stojanović piše pozvani “samo relevantni mediji” , a ni Nova Naša reč kao ni najveći broj leskovačkih medija nisu dobili pozive, smatramo da kompanija procenjuje , ili njihova PR služba ili menadžement , da smo mi nerelevantan medij i ocenjujemo da je licemerno da se onda nama šalje za besplatno objavljivanje PR tekst o kompaniji uz fotografije sa proslave na koju su pozvani samo “relevantni mediji”. 

Takođe, smatramo vrhunskim bezobrazlukom da kompanije koja je registrovana i radi u Leskovcu,  leskovačkim medijima upućuje PR tekst preko PR agencije iz Beograda, umesto da sami sazovu konferenciju za novinare iz ovog grada. Inače na pitanja poslata mejlom ne odgovaraju.

Molimo vas da ovo prenesete/prosledite kompaniji. 

JUGpress

Dopuna ovog teksta objavljena 2. decembra 2023. godine

Danas smo saznali da je Ana Stojanović i aktivistkinja leskovačkog odbora stranke Srbija centar (SRCE).

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bole
Bole
6 meseca pre

Ana Stojanović, članica stranke SRCE, od nedavno. Kćerka direktora Pere Stojanovića, koji je bio direktor u vreme privatizacije, i otpušta ljude. Inače danas član DS.

Dragoslav
Dragoslav
6 meseca pre
Odgovori  Bole

Istina
Zdravlje je imalo 2500 radnika a kad je došao za direktora Goran Stoiljković Stojke očeo ja sa otpuštanjem velikog broj radnika . Pa dr. Miško i na kraju dr. Bojan Jović uz pomoć svoje žene portirke , kasnije inž. Ekonomije i direktorke sekuriti Obezbeđenja . Koja je preko svog supruga dr.Jovića zaposlila veliki broj njenih rođaka i menjala im više radna mesta , i završavala im odgovarajuće škole da bi napredovali u poslu ! Otpuštio je dobre radnike da bi ostali njeni rođaci ! Dr. Pera Stojanović je tada bio član SPO-a i nije otpuštao radnike !