Iz štampe izašla knjiga Srbe Takića ,,Vlasotince nekad i sad”

VLASOTINCE

Nedavno je iz štampe izašla knjiga ,,Vlasotince nekad i sad” (Album fotografija i po neka priča), autora Srbe Takića.

Knjiga sadrži više od 100 fotografija nekadašnjeg i sadašnjeg Vlasotinca što čitaocima daje pravu mogućnost da se prisete kako je Vlasotince izgledalo nekad, a kako izleda danas.

Uz obilje fotografija knjigu karakterišu i zanimljivi tekstovi, i kako autor Srba Takić, kaže, koji je i urednik ove knjige, i poneka zanimljiva i interesantna priča.
” Priče su pisane na humorističko-satirični način želeći da istaknu svu gorčinu i teškoće življenja u mestu prebogatom istorijom kakvu ima Vlasotince, ali i svu lepotu življenja u njemu, jer nisu ga bez razloga putopisci nazivali ,,idilskim mestom”-kaže autor i urednik ove zanimljive knjige, koja je pobudila izuzetno interesovanje u gradu na reci Vlasini.
Veliki broj fotografija koje se nalaze u knjizi, autor je došao do njih zahvaljujući velikom razumevanju i predusetljivošću Vlasotinčana koji su ih ustupili za objavljivanje, na šta im se Srba Takić zahvaljuje, uz opasku starih Vlasotinčana koji su, nekad, znali da kažu: ,,Ako si pare nemamo, bar si vek teramo”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare