Iz opštine Vlasotince pozivaju: Kreirajmo budžet zajedno

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VLASOTINCE

Opština Vlasotince je u procesu pripreme budžeta za 2023. godinu i želi da konsultuje i uključi građane i građanke, kao i ostalu zainteresovanu javnost u predlaganje oblasti, projekata ili aktivnosti koje mogu biti finansirani javnim sredstvima, stoji u obaveštenju na sajtu opštine, saopšteno je iz kabineta prtedsednika te opštine.

U prvoj rečenici ovog saopštenja je jedna neistina, uključivanje građana u kreiranje budžeta je obaveza a ne želja loklanih i drugih vlasti. Razlog je jednostavan, odlučuje se o parama građana koji pune budžet.

” Važno je, ističe se, da projekti koji se predlažu budu u naležnosti lokalne samouprave.
Obrazac za predlaganje projekata može se preuzeti u Opštinskom uslužnom centru opštine Vlasotince, Trg oslobođenja broj 12, radnim danima od 7do 15 sati.Takođe, elektronska verzija obrasca može se preuzeti direktno sa sajta opštine Vlasotince na linku i popunjeni obrazac poslati na e-mail rukovodioca Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti sasa.m@vlasotince.org.rs
-Komisija za participativno budžetiranje će razmatrati stepen spremnosti predloženih projekata za realizaciju. Za listu projekata koji su spremni za realizaciju i koje je moguće uključiti u budžet za 2023. godinu, biće organizovano glasanje na sajtu opštine. Projekat sa najviše glasova biće uključen u budžet opštine Vlasotince za 2023. Godinu – kaže rukovodilac Odeljenja za budžet Saša Mihajlović.
Predlozi se mogu slati od 7. do 21. oktobra.
O načinu predlaganja projekata i ostalim detaljima, građani mogu da se informišu na sajtu opštine https://vlasotince.rs/ ili putem telefona 063428 906 (Marinko Đorđević), radnim danima od 8 do 14 sati”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare