Iz budžeta Leskovca platili 463 posto više od planiranog iznosa za presude

LESKOVAC

U završnom računu za 2020. godinu veliko odstupanje budžet grada Leskovca beleži između odobrenih sredstava i izvršenja zbog velikog broja prinudnih naplata po osnovu pravosnažnih sudskih presuda, plaćeno je 208.661.348 dinara što je 463,7% više u odnosu na planiranih 45 miliona dinara, rekla je na današnjoj sednici Gradskog veća, prvoj u novom sazivu, šefica Odeljenja za finansije Marija Milosavljević.

O odgovornosti za ovoliko prekoračenje plana i troškove brojnih presuda koji se plaćaju od novca svih gradjana ni danas, kao ni ranije, nije bilo govora.

Nije bilo govora ni o stručnosti onih koji su izazvali ovolike troškove.

Današnja sednica Gradskog veća je na dnevnom redu imala 66 tačaka.

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Istinoljubka
Istinoljubka
3 godine pre

Među glavnim uništiteljima budžeta je ona bahata zla žena Mira koja je greškom postavljena za direktorku leskovačkog muzeja. 11 tužbe ljudi imaju protiv nje. To je mnogo para koje daju građani zbog njene bahatosti i nestručnosti. Pravi nezakonite sistematizacije, mobinguje i namešta tendere. Gradonačelnik da se dozove pameti i da je brže bolje najuri da ne pravi štetu više.

Advokatska pljacka
Advokatska pljacka
3 godine pre
Odgovori  Istinoljubka

Klasicna kombinacija sa advokatima, a policija i dalje spava i spava i …

Cake
Cake
3 godine pre
Odgovori  Istinoljubka

Ma on pravi, on je postavio staru bahatu ženu na to mesto. Bolji kadar ni nemaju u taj srs.

Cake
Cake
3 godine pre

Nije bilo reči, zato što štite jedni druge. Domaćinski gradonačelniče nema šta! Puna im usta bejaše tužbi i presuda što izgubiše oni “žuti”. A sada kada “njihovi” čine milionske greške, On ćuti. Zašto bi gradjani plaćali greške jedne direktorke muzeja? Sma bre da plati. Sve se vraća i sve se plaća, naravno po grbači poreskih obveznika i našeg budzeta! Sramota!

more trosite si kako ocete, sta vas briga
more trosite si kako ocete, sta vas briga
3 godine pre

Samo zato sto je poslusna ona ce i dalje biti podobna vodji, iako lose planira budzet. Pa ne planira ga valjda dr mr fr, vec ona, ekonomista! Sve sporove kad saberes, ti planiras ukupnu vrednost sporova kao da ces da ih izgubis i to svaki revizor zna, daje instrukcije, ides na seminare pa naucis. Ovoliko promasivanje budzeta je tesko neznanje. Odnosno gradjani su blesavi, kad trpe ovakve na celu grada. More ako vam je. Nemoj vise ni da se pravdaju. Sami nek pisu i brisu stavke, ionako se nista ni sa cim ne slaze. Neka cute i trose pare gradjana na sta i gde i koliko hoce. Gradjani su mulci,!

MOLIMO SPISAK NA UVID
MOLIMO SPISAK NA UVID
3 godine pre

Mogu li opozicioni odbornici da zatraze zvanicno spisak izvrsenja od finansija. Hocemo da na skupstini obaveste gradjane koji direktori nisu reagovali na presudu, nisu isplatili osnovni iznos, nego su propustili rokove iz presude i time napunili dzepove advokatu i izvrsitelju, zbog cega se sumnja da su ostetili budzet gradjana Leskovca. MOLIMO VAS DA NAM OBEZBEDITE SPISAK NA UVID. HVALA, ZAHVALNI GRADJANI

Mićko
Mićko
3 godine pre

Meni se čini da su ovde krupne ribe u pitanju. Ovde su umešani sudije, advokati i političari. Ovolike pare se dele na ravne časti. Našli su još jedan način da isprazne budžet. Svi su oni zadovaljni ovim. Samo se od naših para neki bogate za kratko vreme. I, niko nije odgovoran. A mi ćemo da glasamo bez razmišljanja, pa ćemo da tonemo svakim danom sve dublje.