Iz budžeta grada isplaćena prva rata za projekte iz socijalne zaštite

LESKOVAC

Iz budžeta grada Leskovca danas je isplaćena prva rata za projekte iz oblasti socijalne zaštite u iznosu od 15.274.236 dinara.

Ove godine grad Leskovac sufinansira pedeset projekata trideset udruženja koja se bave socijalnom zaštitom sa opredeljenim sredstvima u iznosu od 30 miliona i 800 hiljada dinara, objavljeno je na sajtu grada.

U 2023. godini za oblast socijalne zaštite opredeljeno je 271,9 miliona dinara što je za preko 20 miliona više nego u prethodnoj.

Na juče održanom skupu Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara.

Leskovcu je opredeljeno 14.274.551 dinar i to za dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvalitištu, usluge podrške za samostalan život (osim usluge stanovanja uz podršku za osobe sa invaliditetom), uslugu ličnog pratioca detetu sa invaliditetom, usluge personalne asistencije, savetodavno-terapijske usluge i druge uslue socijalne zaštite u skladu sa potrebama i prioritetima, navodi se u objavi. (kraj)SG/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare