Ivanović: Situacija u Medveđi pod kontrolom

MEDVEĐA

Epidemiološka situcija u Medveđe vezana za pandemiju korone je pod kontrolom , drži se na nivo koji nije zabrinjavajući, rekao je za JUGpress zamenik predsednika opštine Goran Ivanović.

” Krizni štab zaseda 2-3 puta nedeljno, donosimo mere gde sprovodimo i poštujemio naredbe Vlade Republike Srbije i Kriznog štab Srbije”, dodao je Ivanović.

Kaže da “ima pozitivnih slučajeva, ali mislim da ako se poboljša situacija u Srbiji, tako će sigurno biti i kod nas. Verujem da ćemo brzo izaći iz ovih problema u kojem se našao čitav svet”.

Dodao je da “na samom početku” u Medveđi nije bilo nekih problema, nije bilo pozitivnih slučajeva”.

” Uz pomoć države smo nekako izlazili na kraj i mislim da i danas ćemo sve projekte koje imamo uspesti da uspešno završimo, da korona neće biti nešto što će nas sprečiti u tome”.

Na pitanje hoće li biti problema sa izvršenjem budžeta Ivanović je odgovorio ” Nadam se da ćemo ga svesti u one planirane okvire. Sigurno će biti nekih posledica zbog korone, ali malo uz pomoć države, uz štednju i verujem da ćemo na kraj godine dočekati u što pozitivnijem smislu, nego što su očekivanja. Budžet je za sada stabilan i verujem da će tako biti do kraja godine”.

Na konstatciju da je u Bujanovcu formirana lokalna jednonacionalna vlast i da se slična stvar desila i u Medveđi, kada je prošle godine, nakon lokalnih izbora formirana vlast u kojoj nema predstavnika albanskih partija i pitanje kako funkcioniše ta vlast, Ivanović je odgovorio ” Mi smo septembra prošle godine imali izbore i lista „Aleksandar Vučić – zato što volimo Medveđu“ u koaliciji sa SPS-om je osvojila 18 od ukupno 25 mandata. Albanska nacionalna manjina u Medveđi ima ukupno tri odbornika. Mislim da albanska nacionalna manjina u Medveđi nema nikakvih problema što vlast sastavljena od samo jedne izborne liste. Mi pred svaku skupštinu pozivamo odbornike te dve partije na konsultacije vezano za to šta će opština Medveđa da radi i šta planiramo da gradimo. Sva infrastruktura koja se je radila u albanskim selima radiće se kao i do sada, odnosno kao i kad su albanski odbornici bili deo vladajuće većine. Njih i dalje imamo u nekim upravnim i školskim odborima, dva Albanca su članovi Kriznog štaba… Mi u lokalnom parlamentu imamo i četiri odbornika srpske nacionalnosti koji su u opoziciji. Mislim da sve što radimo u Medveđi, kao vlast, radimo na zadovoljstvo svih građana, bez obzira na nacionalnu ili političku pripadnost i da će tako biti i u buduće. Sa njima imamo korektne odnose i kao građani i kao kolege s posla, kao odbornici u skupštini…” obrazložio je Ivanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare