Ivan Popović, od trenera litvanske reprezentacije do KKK „Nais“

NIŠ

Sportsko udruženje košarke u kolicima „Nais“  je dobilo kadrovsko pojačanje. Naime, Ivan Popović će u KKK „Nais“ obavljati poslove sekretara i upravljanja projektima.

                              „ KKK “Nais” je profesionalno angažovao Ivana Popovića, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji ima dugogodišnje iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom i takva osoba nam je neophodna. Izvori finansiranja za sportske kolektive OSI se nalaze kroz projekte, a kolega Popović je prava osoba za nas, jer poznaje problematiku sporta OSI i administraciju“, kaže profofesor dr Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Nais“.

                              Profesor Ivan Popović je školovan sportista. Bavio se gimnastikom, dok je u džudou imao najveće uspehe. Kao takmičar DŽK „Kinezis“ bio jako uspešan u mlađim kategorijama, nastupao je na Evropskom olimpijskom festivalu mladih 2007. godine, a i trener u tom sportu. Ima iskustva i u drugim borilačkim veštinama sa Dalekog istoka.  

                                  Tokom master akademskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, boravio je jedan semestar na Litvanskom univerzitetu sporta u Kaunasu  gde  je radio sa litvanskom reprezentacijom u golbalu, u tom trenutku aktuelnim paraolimpijskim šampionom. Takođe, radio je fitnes i atletiku OSI u okviru Sportskog saveza OSI Kaunasa, gde se upoznao sa košarkom u kolicima pod mentorstvom profesora dr Kestutisa Skučasa. Bio je trener u golbalu, deo je stvaranja istorije niškog golbala, a bio je angažovan i u golbal reprezentaciji. U međuvremenu je radio i kao pedagoški asistent učenika sa smetnjama u razvoju i profesionalni personalni asistent. Pohađao je razne domaće i međunarodne tematske seminare u vezi sporta OSI. Isto tako, držao praktična i teoretska predavanja na više seminara i kampova iz te problematike. Radio je u više ozbiljnih kompanija van struke, gde je usvojio veštine neophodne u administraciji.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dejan
Dejan
3 godine pre

Takvi mladi stručnjaci nam trebaju.