Ispravljena nepravda nakon Državnog prvenstva u košarci 

VRANJE

U sportskoj sali Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju košarkaškoj ekipi ove škole uručena je bronzana medalja nakon što je odlukom komisije ekipa iz Beograda „Ušće“  diskvalifikovana zbog igranja pojedinih učenika koji nisu imali pravo. 

Ta odluka povlači po jedno mesto iznad, tako da ekipa  Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja zauzima treće mesto i bronzanu medalju. 

Ovo je epilog Državnog prvenstva u košarci koje je, u martu,  održano u Karatašu.  

Profesor  fizičkog vaspitanja Aleksandar Stanojković koji je predvodio vranjske gimnazijalce kaže da je odlukom komisije ispravljena nepravda, ali da on lično nije zadovoljan.  

„Razlog je taj što je baš ta ekipa bila u našoj grupi i zadnji meč za plasman odigrali smo sa njima. Odlično smo odigrali tri četvrtine, imali i malu prednost, ali umor u zadnjoj četrvtini odveo nas je ka porazu i zauzimanju drugog mesta u grupi, samim tim nismo mogli da se borimo za zlato, jer prvi iz grupe igra sa prvim iz druge grupe za zlato. Mislim da smo oštećeni, jer bi smo sigurno bili prvi u grupi, a finale to već niko ne može da predvidi. Znači u najgorem slučaju imali bi srebro“, ističe profesor Stanojković. 

Državno prvenstvo u košarci održano je u Karatašu 9. i 10. marta, a učenici Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju zauzeli su tada četvrto mesto.  

Prva je bila ekipa Sportske gimnazije iz Beograda, drugo mesto pripalo je ekipi Beograd – Ušće i trećeplasirana je ekipa Čačka. 

Profesor Stanojković zahvalan je Savezu za sport, što su poslate medalje, pehar i diplome. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare