Isključenim odbornicima nije dozvoljeno da prisustvuju sednici Skupštine opštinr

LEBANE

 

U Lebanu se danas održava  sednica Skupštine opštine.

Isped opštinske zgrade danas je ostalo šestoro odbornika Skupštine opštine Lebane,  kojima je Upravni sud presudom vratio oduzete mandate.

Njima obezbedjenje nije dalo da udju na sednicu Skupštine opštine.

Šest odbornika opozicije je takodje ostalo ispred zgrade opštine.

Oni tvrde da je i njima bio zabranjen ulazak u skupštinsku salu , iako su uredno dobili poziv za sednicu.

Zbog usijane atmosfere, u kojoj su se, kažu, proteklih dana čule i pretnje, od policije je zatraženo da danas obezbedjuje red i mir ispred opštine.

Novinarskim ekipam je danas rečeno da je sednica skupštine opštine zatvorena za javnost.

Odbornici sa liste SNS i SPS , kojime su oduzeti mandati zbog , promene strane i, kkao tvrdi lokalna vlasr, pokušaja sa opozicijom u Skupštini, koju čine ljudi sa liste nekadašnjeg predsednika opštine iz prošlog mandata, koji je takodje na toj poziciji bio uz podršku SNS , da promene lokalnu vlast, rekli su da će zaštitu svojih prava zatražiti od nadležnih sudskih organa kao i da “ne isključuju mogućnost organizovanja svakodnevnih protesta.

S druge strane, aktuelna vlast protiv njih najavljuje krivične prijave.

Na ovoj sednici zatvorenoj za javnost razmatrani su predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova opštinskog veća i predlozi odluka o minimalnoj visini iznosa za tekuće održavanje zgrada, troškova na ime investicionog održavanja zajedničkih delova zgrada i visini iznosa naknade za upravljanje u slučaju postavljanja prinudnog upravnika u stambenim zgradama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare