Investicioni fond gradi na Vlasini hotele, ski terene, marinu al će da čuvaju životnu sredinu

BEOGRAD-SURDULICA

Ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev razgovarao je danas sa predstavnicima investicionog fonda “DAS Capital Group” i Zavoda za zaštitu prirode Srbije o mogućoj investiciji u vlasinski kraj većoj od 500 miliona evra koja podrazumeva više od 10.000 novih radnih mesta, saopšteno je iz tog ministarstva

“Jug Srbije je bogat prirodnim i ljudskim resursima i zaslužuje da bude nosilac privrednog i ekonomskog razvoja Srbije. Zaštita životne sredine je prioritet, a na ovaj način Vlasina postaje evropski eko biser”, rekao je Tončev, saopštila je Vlada Srbije.

Projekat “DAS Capital Group” podrazumeva izgradnju hotela, vila, golf terena, zabavnog i sportskog, zdravstvenog i ski centra, marine, komercijalni kompleks sa najvišim kvalitetom izgradnje i upravljanja, a poseban akcenat stavljen je na ekološki momenat, očuvanje životne sredine, po čemu je Vlasinsko jezero nadaleko poznato.

Tončev tvrdi za JUGpress da iza ovog investicionog fonda ne stoji zapravo Milenijum tim.

Više izvora sa juga Srbije nam je u proteklom periodu javljalo da sve te sadržaje zapravo gradi Milenijum tim tvrdeći da su oni i “kupili Vlasinko jezero” ali do sada niko nije mogao da priloži neki dokaz za to, sem pozivanja na priče koje se uveliko pričaju na ovu temu među građanima na jugu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
1 godina pre

A koje beše sas onija arapi što investiraše u hotel, bazen, sportske terene, ergelu i još po nešto na Pašinu česmu. Pa onda Beograd na vodu, PKB, … Pa sag Vlasina.
Bojim se da su to pare sas sumnjivo poreklo, a i vlasnici su sumnjivi. Će bude ko sas Pašinu česmu.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
1 godina pre

Kada se čuje cifra od 500 miliona evra, ona zaista zvuči impozantno. Međutim kada neko izjavi da će tim novcem otvoriti “više od 10 hiljada novih radnih mesta”, onda taj ili ne govori istinu, ili se slabo razume u posao i novce. 

Za Novicu Tončeva se svakako ne može reći da su mu pare i biznis nepoznanice. A naročito mu nije nepoznato propuštanje prilika da basnoslovna bogatstva kupi za , što ja naravno nijednom ozbiljnom bizMismenu ne mogu da zamerim. 

Ne, ne mislim na hotel “Niš” (danas hotel “Grand”) koji je dobio odlukom suda kao kompezaciju. Govorim o motelu “Nais” na autoputu, a koji je kupljen za malo više od 3 milina evra, a koji je u formalnom vlasništvu njegovih bratanica, tj. ćerki njegovog mlađeg brata Ivice, državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova.

A to u prevodu znači da je “dinastija Tončev” složnija od dinastije Karađorđević. A što u daljem “kontekstu” znači da se u Surdulici tačno zna ko je “Fredo” a ko je “Majkl Korleone”. 

Baš pre neki dan sam sasvim slučajno u motelu “Nais” susreo svoje najstarije dete. Popili smo kafu. Prekrasan ambijent, na terasi prepunoj vrištave turske dece. (UPM!)

Majka je bila presrećna, a motel je naravno moderan i lep. Ali nema ni izbliza tu “toplinu” koju recimo svi osećaju u motelu “Predejane“, a koji nažalost nema saobraćajni “open gejt”, već na putu za Makedoniju ili na povratku iz nje, morate da siđete sa autoputa, platite putarinu, pojedete čuvenu lepinju, a potom ponovni ulaz na autoput i sve iz početka. A ZAŠTO?!

No vratimo se temi, tj. vratimo se Vlasinskom jezeru.

Po uredbi Vlade RS od 7. aprila 2006. godine, “Predeo izuzetnih odlika Vlasina“, nema čak ni “SANITARNI PRSTEN”, kako bi to nazvao nekadašnji predsednik opštine Surdulica, a sadašnji ministar za JBMLGA šta i po svemu sudeći, budući “zastupnik” kapitala koji bi samo tako da zasere najveći BISER prirode južne Srbije!!! Jer mu je izgleda tako ćef! Govorim naravno o finansijskom ćefu!!!

Ali… druže Tončev…

Nije bre Vlasinsko jezero “Beograd na vodi“! Ne mogu bre baš svuda *ovna direktno u vodu! Ne može bre da se gradi *ebena “marina”, na jezeru na kome su zakonom zabranjeni motori sa unutrašnjim sagorevanjem. Ne može bre “druže” Tončev baš sve! 

A naročito ne može 10 hiljada radnih mesta za pola milijarde evra, kao čistokrvna grinfild investicija! 

Osim ako se ne radi o KORUPCIJI, ili možda o koncentracionaom logoru?! 

Druže Tončev! BRE! 

What a fool
What a fool
1 godina pre
Odgovori  Djura Leskovac

Ama, može! Može BRE! ‘El si ti s kruške pao? ‘El si do juče u Švicarskoj živeo, jer tvoj je život Švicarska BRE! Kako ćeš da sprečiš Tončeva u njegovom naumu? Dugačkim komentarima prepunim BRE i j..enim boldovanjima?
Infantilno se samoreklamiraš i ne znam da li si uopšte svestan da svojim prolupavanjima najverovatnije uspeš da zadiviš tek po nekog jadnog poluidiota.

1220-padanje-s-kruske.jpg
Only fool
Only fool
1 godina pre
Odgovori  What a fool

Ma bitno je da isprovocira CELE idiote da mi repliciraju od muke ???

Dobroslav Paraga
Dobroslav Paraga
1 godina pre

Bata Noce pomesao sa Bozicu filosofiju. Ovo je vec najavio ali su bili Arapi, misli narod zaboravan, sve isto samo Arapi. Ne ide 10.000 radnih mesta u ugostiteljstvu i turizmu, pa jos stite ekologiju, svaki 10 da prdne izracunajte koliko je to gasova, plus izgradnja pa na 10000 zaposlenih mora mesecno minimum 1 milion posetilaca, a oni ce bas da zapucaju na Vlasinu i da stite ekologiju. Novice, smanji malo, daj sa Arapima da resimo investiciju prvo.

sramota
sramota
1 godina pre

Razvoj industrije, privrede radna mesta, naseljavanje je obrnuto proporcionalno zastiti zivotne sredine. Znate li da fabrika za proizvodnju pitke vode ima svoj precistac otpadnih voda koje prave zaposleni u fabrici. Po zakonu je tako. A kad su zakon politicari, oni nakupuju vile po sumama i gorama pa im nedostaju sportski i kulturni sadrzaji za odmor i razonodu. Oni zele aktivan odmor, n pasivan. Mnogo automobila znaci da lekovito bilje sa Vlasine nece vise biti lekovito, vec otrovno. Nije dovoljno uzeti pare iz drzavne kase. Nego razumeti princip sadejstva coveka u prirodi. Uopste je ne stitimo. Covek je najveci agresor zivotne sredine.