Insajder: Sud odložio zabranu rada kladionica Dejana Nikolića Kantara

VRANJE

Kladionice iza kojih stoji Dejan Nikolić Kantar, osuđen zbog nelegalnog klađenja, ali i pretnji novinarima OK radija, ponovo rade u Vranju. Kako saznaje Insajder, Upravni sud u Nišu je, nakon samo dva dana, usvojio njegov zahtev da, dok traje postupak po njegovoj žalbi, bude odloženo rešenje o zabrani rada aparata za igre na sreću.

U svom zahtevu za odlaganjem Kantar je obrazložio da bi zatvaranjem kladionica bila ugrožena egzistencija 165 zaposlenih i njihovih porodica.

Da je Sud odložio zabranu rada kladionica iza kojih stoji Dejan Nikolić Kantar, potvrđeno je novinarima Insajdera i u Upravi za igre na sreću Ministarstva finansija.

„Uprava za igre na sreću nije dala novo odobrenje za priređivanje posebnih igara na sreću pravnom licu Colosseum Game iz Vranja, kao ni nekom drugom pravnom licu na navedenim lokacijama ili drugim lokacijama koje su navedene u rešenju Uprave za igre na sreću o oduzimanju odobrenja”, navodi Uprava.

Kantaru su kladionice prvobitno zatvorene jer, uprkos zakonskoj obavezi, nije obavestio nadležne da je sredinom prošle godine osuđen zbog nelegalnog klađenja.

Veran Matić, član Vladine Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara, ocenjuje da su sve te aktivnosti „kratkog daha”.

„Dakle, bilo bi jako važno da te kockarnice, kladionice bez obzira što su verovatno sada prebačene na vlasništvo porodice ili nekoga drugog takođe budu predmet istrage finansijske, ozbiljne dubinske finansijske istrage i da se utvrdi na koji način su do sada funkcionisale i da se izvrše i uvedu one prave sankcije koje zaslužuje jedna takva situacija u kojoj je višestruko osuđivani kriminalac, između ostalog osuđivan i za nelegalno kockanje, dobija licencu i otvara lanac kladionica”, kaže Matić.

Ni nelegalno izgrađeni objekat koji se povezuje sa Kantarom, uprkos odluci o rušenju – još nije srušen. Nijedna firma nije se javila na četvrti tender, iako je Grad Vranje za njegovo rušenje izdvojilo više novca.

Da postoji veoma ozbiljna volja da se sruši ovaj objekat, navodi Veran Matić, ona bi do sada bila i realizovana.

„Mislim da tu postoji velika slabost lokalne uprave, odnosno lokalne samouprave i tih nadležnih institucija, da postoji veliki strah kompanija i preduzeća koje bi mogle da učestvuju u ovom, rušenju ovog objekta”, kaže.

Za nelegalni objekat i Dejana Nikolića Kantara javnost je čula pre nekoliko meseci, posle pretnji i pritisaka koje su trpeli zaposleni u OK radiju, nakon što su se suprotstavili toj nelegalnoj gradnji. Suđenje za bespravno podizanje tog objekta u Vranju još nije počelo, ali se, bar privremeno, okončalo ono za pretnje novinarima; Dejan Nikolić Kantar prvostepeno je osuđen na 14 meseci zatvora.

Izvor: Insajder

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare