Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” ne učestvuje u organizaciji protesta opozicije

NIŠ

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” saopštila je da ne učestvuje u organizaciji protesta koji najavljuje opozicija.

“U medijima se pojavilo obaveštenje da opozicija najavljuje “Masovni protest protiv otimanja niškog aerodroma” u vreme održavanja sednice Skupštine grada Niša. Uz uvažavanje prava opozicije da održi svoj protest, naša inicijativa ne želi da se naporan rad stotine volontera i građana i javnosti u Srbiji na otkrivanju istine oko aerodroma iskoristi za dobijanje političkih poena bilo koje stranke”, navodi se u saopštenju Inicijative.

 Kako su istakli, ne žele da iznevere jedan od najznačajnijih rezultata dosadašnjih protesta odnosno ujedinjenje Nišlija bez obzira na političko opredeljenje.

 “Mi ćemo vas blagovremeno obavestiti o protestu kada sednica Skupštine grada Niša bude zakazana, kao i o ostalim koracima koji nas čekaju. Građanski protest je veći od vlasti i veći od opozicije”, navodi se u saopštenju Inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Deset političkih organizacija i pokreta u Nišu u zajedničkom saopštenju za medije pozvali su građane na protest.

Kako navode, zajedničkim, masovnim snagama će se boriti protiv „otimačine“ niškog aerodroma.

„Težak nasrtaj korumpiranog naprednjačkog režima na Niš, koji bi zarad svog plena da žrtvuje niški aerodom, zahteva organizovani, zajednički odgovor svih Nišlija, zbog čega udružena niška opozicija poziva na beskompromisni otpor i protest u danu kada gradski odbornici budu odlučivali o sudbini naše vazdušne luke“, navodi se u zajedničkom sopštenju 10 političkih organizacija I pokreta u Nišu.

Oni dodaju da podržavaju odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama.

Zato je važno, ističu, „da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti – političkom.“

„Režimski odbornici dobili su nalog od svog partijskog šefa, a odbornici niške opozicije poručuju im da poslušaju jasan stav svojih sugrađana jer račune polažu upravo njima. To ćemo im i staviti do znanja u gradskom parlamentu – na sednici, ali i ispred njega – na ulici, sa građanima. Odlučni smo i rešeni da ovu borbu dobijemo i da naše zajedničko i jasno „NE OTIMAČINI!“ bude početak kraja naprednjačkog režima i samovolji u Nišu.“

Saopštenje potpisuju: Demokratska stranka – Niš, Dosta je bilo – Niš, Dveri – Niš, Levica Srbije – Niš, Narodna stranka – Niš, Niška inicijativa, Nova stranka – Niš, Pokret slobodnih građana – Niš, Pokret za preokret – Niš i Socijaldemokratska stranka – Niš.

Nova sednica Skupštine grada Niša još nije zakazana, ali je najavljena da će najverovatnije biti u prvoj polovini maja.

Odbornicima je 26. aprila  stigao materijal za narednu sednicu Skupštine grada Niša  u kojem se ne navodi predlog rešenja o usvajanju predloga odluke da se niški aerodorm preda na upravljanje državi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare