Incident u Lebanu, u policiji kažu da je predmet u tužilaštvu

LEBANE

Policija je preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa navedenim događajem koji je se dogodio juče u centru Lebana i o svemu obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Lebanu.

Ovo je zvanični odgovor koji smo dobili iz Policijske uprave u Leskovcu na pitanje da li je policija izvršila uviđaj juče u Lebanu, gde se dogodio incident u kome je fizički napadnut direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović, koji je i poverenik SNS za Lebane , i šta je sa osobom koja ga je udarila.

Leskovačka policija je i ovim šturim odgovorom zapravo potvrdila da se incident u Lebanu dogodio.

Prema izvorima JUGpressa sa mesta događaja vozač automobila beogradskih registarskih tablica je vozilo parkirao u delu pešačke zone, blokirao izlaznu rampu i otišao negde.

Policija iz Lebana je bila pored tog automobila jer se neko ko radi u pešaćkoj zoni i nije mogao da izađe, bunio.

Prema svedočenju naših sagovornika , tada je naišao Jović koji nije mogao da prođe do dvorišta porodične kuće pa je , uz dozvolu policajaca, ostavio svoj automobil i pešice otišao do kuće.

U trenutku kada su se Jović i njegova supruga vraćali prema svom vozilu, naišao je vlasnik nepropisno parkiranog automobila beogradskih registarskih tablica.

Prema tvrdnji očevidaca nasrnuo je fizički na Jovića i njegovu suprugu koju je odgurnuo.

Jovića je udario i šutira policajca a jednom od njih je psovcao majku i pretiom navode naši izvori.

Kada su policajci hteli da ga privedu, uzeo je bebu iz automobila i stavio je ispred sebe da mu ne bi stavili lisice.
Kako JUGpress saznaje, radi se, navodnom o kik bokseru poreklom iz okoline Lebana za koga nam je nekoliko Lebančana ispričalo da “maltretira sve kad dođe iz Beograda” i da je, navodno , poznat kao problematična osoba koja je već imala postupke vezane za krađe.

Policija ga je privela zbog nasilničkog ponašanja i napada na službena lica a zamenik javnog tužioca u Lebanu ga je sinoć saslušao i pustio.

Goran Jović nije hteo da daje izjavu JUGpressu vezano za ovaj dogadjaj uz obrazloženje da ide u tužilaštvo da da izjavu i da veruje da će nadležni organi sprovoditi zakonom propisane aktivnosti.

A jutros je iz Opštinske uprave Lebane medijima poslato saopštenje u kome je, između ostalog navodi da je “predmetni deo pešačke zone, gde se navodno desio napad na mr Gorana Jovića, odlukom SO – Lebane ima status pešačke zone godinama unazad i ne radi se o privatnom parking prostoru”.
“Kako je u prethodnom periodu došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je maloletno lice zadobilo teške telesne povrede i bilo životno ugroženo i to upravo od strane bahatog vozača u okviru pešačke zone OU opštine Lebane je na osnovu apela građana izradila projekat „Saobraćaja i saobraćajne signalizacije“, tj. horizontalne i vertikalne signalizacije, radi regulisanja navedene pešačke zone za koji je dobijena saglasnost nadležnog ministarstva a na osnovu kojeg je i izvršena javna nabavka i izvedeni su radovi (postavljeni potapajući stubići, izvršeno obeležavanje pešačkog prelaza, postavljeni znaci upozorenja i obaveštenja) i to od strane OU Lebane” kao i da “u navedenoj pešačkoj zoni, projektom nisu predviđena parking mesta.
Odobrenje za ulazak i izlazak iz pešačke zone ima oko desetak fizičkih lica koji imaju stanove i garaže u svojim objektima radi parkiranja svojih vozila. Odobrenje za ulazak i izlazak trenutno ima i oko tridesetak pravnih lica, koja imaju ugostiteljske objekte, radnje i prodavnice koje se nalaze u samoj pešačkoj zoni a koju koriste za dostavu i opremanje svojih radnji. Pored njih, na osnovu Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Lebane, svako pravno lice koje ispunjava uslove za ulazak i izlazak je dobilo odobrenje i karticu za prolazak u pešačkoj zoni. Dozvolu i kartice za prolazak dobili su i pripadnici MUP-a, Dom zdravlja opštine Lebane, Vatrogasno odeljenje opštine Lebane i Mesna zajednica opštine Lebane i sve to radi bezbednosti i sigurnosti stanara, lokala i žitelja opštine Lebane koji se nalaze u pešačkoj zoni”, navodi se u ovom saopštenju i dodaje da je ” saobraćajna policija u prethodnim danima napisala više prijava i kazni za ona lica koja su blokirala ulaz i izlaz u pešačkoj zoni, koja su se parkirala na samom pešačkom prelazu na ulazu u pešačku zonu i time onemogućila ulazak i izlazak iz pešačke zone a što je upravo i bio slučaj prilikom ovog događaja kada je od strane jednog aktera navedeni ulaz/izlaz pešačke zone bio blokiran te je samim tim bio onemogućen ulazak i izlazak ne samo fizičkih i pravnih lica koje za to poseduju dozvolu već i vozila policije, hitne pomoći i vatrogasaca”.”, navodi se u saopštenju koje potpisuje načelnica Opstinske uprave Lebane Tanja Bogdanović.

Prati
Obavesti me o
guest

17 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Palove livade
Palove livade
1 godina pre

Kao prvo : policija resava taj slucaj a ne pojedinci (dzafta), oko parkiranog auta.
Kao drugo :kako nekog drugog nije udario, nego doticnog, jer je dobacio.
Kao trece : nije li vas sramota botovi

Mladen
Mladen
1 godina pre

Ovakvo nasilničko ponašanje treba najgore osuditi, svako od nas se mogao tu naći i postati žrtva nasilnika.

Jelena
Jelena
1 godina pre

Podrška povereniku Joviću, jer ovakvo nasilničko ponašanje ne treba ostati nekažnjeno.

Gagi
Gagi
1 godina pre

Mali idi glumi krimosa u Begišu gde će neko da ti rascopa nos a ovde ljudi i sam znaš rade to na drugačiji način.

Aca
Aca
1 godina pre

Kaznjen sto je parkirao u pesackoj zoni? U Beogradu gde zivi bi ga odneo pauk, i gotova prica. U Lebanu zna da nema pauka, pa ajde parkiracu gde mi se prohte..

Marko Babić
Marko Babić
1 godina pre

Svaki normalan čovek ce osuditi ovo nasilničko ponašanje, svako od nas se mogao naći u istoj situaciji kao gospodin Goran, nadležni organi moraju osuditi ovakvo bahato ponašanje!

Mix
Mix
1 godina pre

Konačno da neko napiše kako jeste. To je javna površina i ne postoji nikakav privatni parking. Nema sumnje da će policija i tužilaštvo učiniti sve što treba da se ovakvim vandalima stane na put. To što glumi biznismena iz Beograda, ne daje mu za pravo da fizički napada osobu stariju od sebe, naročito ne ženu koja može majka da mu bude. 

Lukovski
Lukovski
1 godina pre

Pojedini nazovi mediji vode hajku protiv neduznog coveka, jer ih boli sto ne mogu drugacije da ostvare svoje interese u Lebanu. Opravdaju nasilnika koji je napravio prekrsaj blokirajuci ulaz u pesacku zonu, napao pripadnika policije i gospodina Gorana Jovica. Nadam se da ce tuzilastvo da odradi svoj posao kako treba i da ce kazna biti adekvatna.

Stasa
Stasa
1 godina pre

Podrska jedinom portalu koji je osudio nasilnicko ponasanje jedne usiljene individue i stao u odbranu NAPADNUTE NEDUZNE osobe Gorana Jovica.

Dusenjka
Dusenjka
1 godina pre

Pešačka zona je predviđena za pesake i slobodnu setnju svih gradjana, kako starih, tako I mladih. To nije mesto za parkiranje i automobile.

Јелена
Јелена
1 godina pre

Pešačka zona, kako joj samo ime kaže, namenjena je za pešake. Parking mesta ima dovoljno u Lebanu.

Milan
Milan
1 godina pre

Svaka čast objektivnim novinarima, organima reda i mira na staloženoj reakciji u skladu sa zakonom, gde je sprečen dalji incident sa očigledim kriminalcem koji ne samo da je kršio zakon i saobracajne propise, već i uznemirio građane koji žele da uživaju u svojoj pešackoj i slobodnoj zoni.

Stojan
Stojan
1 godina pre

Nadamo se da će tužilaštvo preuzeti sve mere kako se ovakvi događaji ne bi više ponavljali.

Aca Dj.
Aca Dj.
1 godina pre

Kakva neodgovornost i bahatost pojedinica. Zar je moguce da neko sme tako da blokira? Sta bi se desilo da je nekome zivot bio ugrozen? Da je trebala hitna pomoc ili da su trebali vatrogasci da intervenisu!?? Pa time bi neciji zivot bio ugrozen!
Najstrozije sankcionisati svakoga ko ugrozava zivot i bezbednost gradjana, a posebno sluzbena lica u vrsenju svoje duznosti !

Tanja
Tanja
1 godina pre

Pešačka zona treba biti namenjena za slobodnu šetnju svih nas a ne za parkiranje.

Lidija
Lidija
1 godina pre

Objektivno napisan tekst, nista se ne resava silom.Da li se pita neko sta bi bilo da je u tom trenutku trebalo da prodje vozilo hitne pomoci.

Dejan
Dejan
1 godina pre

Puna podrška Goranu Joviću. Vodi se hajka protiv čoveka, jer pojedini mediji ne mogu da ostvare reketaški interes u opštini Lebane. Pokušavaju da opravdaju nasilnika koji je nepropisno parkiran zagradio ulaz u pešačku zonu a potom nasrnuo na policiju i Gorana Jovića. Nadam se da će tužilaštvo da odradi svoj posao kako treba i da će nasilnik da odgovara.