Ilketu nagrada za scenario u Sarajevu

VLASOTINCE-SARAJEVO

Na sinoć završenom VIVA film festivalu religijskog, ekoloskog, turističkog i omladinskog filma u  Sarajevu, igrano – dokumentarni film KRiSTijan, Vlasotinčanina Nebojše Ilića dobio je specijalno priznanje za najbolji scenario. Nagrada mu je pripala u konkurenciji 108 filmova iz 48 zemalja sveta.

Nekoliko dana pre VIVA festivala, drugi dokumentarno igrani film ovog autora, čuveni PUSTOOD, učestvovao na prvom u festivalu History film, u Rijeci, gde je bio jedini film sa prostora Balkana u zvaničnom takmičarskom programu.

-Konkurencija je bila izuzetno jaka, učestvovali su filmovi u nezavisnoj produkciji, ali I dokumentarci velikih televizijskih kuća, kao što su BBC, Al Džazira, čak i jedan film kandidat za Oskara… Meni je učešće samo po sebi nagrada, ali razumem da se broje samo diplome – komentariše ovaj stvaralac.

KRiSTijan je priča o dečaku koji se od svojih godinu dana sa ocem takmičio u plivanju za krst na Bogojavljenje u Vlasotincu, a Pustood je dokumentarno igrani film o čuvenom Vlasotinčaninu Hristiforu Crniloviću, slikaru, etnografu I pedagogu koji je ostavio vredne zbirke narodnih predmeta koje se čuvaju u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare