Ilke napravio najbolju tv reportažu

VLASOTINCE

Na ,,11. Zagreb Tourfilm festivalu” održanom u glavnom gradu Hrvatske filmu ,,Nije važno odakle sam” vlasotinčaninu Nebojši Iliću ,,Ilketu” pripala je nagrada za najbolju TV reportažu u 2022. godini. Inače ovaj festival je punopravni član CIFFT-e – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala.

 • Ovaj nesumljivo kvalitetan i značajan filmski festival održan je u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice – pomalo stidljivo kaže nam dobitnik nagrade za najbolju TV reportažu u 2022.godini, vlasotinčanin Nebojša ILić ,,Ilke”.

 • JUGpress: Kakva je bila konkurencija na ovom festivalu ?
  Ilke: – Sama činjenica da je u zvaničnom takmičarskom programu predstavljeno je 106 filmova iz 31 zemlje najbolji je pokazatelj vrednosti samog zagrebačkog festivala.

 • JUGpress: Ko je sve cenio kvalitete i umetničke vrednosti prikazanih filomva ?
  Ilke: – One najbolje ocenili su 14. eminentnih svetskih stručnjaka iz 14 različitih zemalja sveta na čelu sa predsednikom žirija Boškom Grubićem (Bobby), dobitnikom Emmy nagrade.
  GRAND PRIX – za najbolji filmski festival osvojio je film:
  NO JOY IN LIFE IS SMALL iz Španije sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi.
  JUGpress: Šta za vas znači učešće na ovom festivalu ?
  Ikle: – Samo učešće na ovako velikom festivalu za mene predstavlja veliko priznanje. Izuzetno sam srećan i počastvovan da je međunarodni žiri od 14 eminentnih struktura iz 14 različitih zemalja sveta vrednovao i dodelio veliko priznanje filmu koji govori o humanosti i pomirenju među ljudima.
  JUGpress: Ko je pored vas kao autora radio na ovom filmu ?
  Ilke: – Kao autor filma koristim priliku da se zahvalim Svetlani Stanković na izuzetnom tekstu koga je maestralno izgovorio, na žalost pokojni, prvak Narodnog pozorišta u Beogradu, glumac Radovan Raša Miljanić. Muziku za film potpisuje Zoran Stojičić a posebnu zahvalnost iskazujem BMV MK Dalmacija i BMV MK iz Vlasotinca. Nesebičnu podršku kako ovom tako i većini mojih filmova daju Opština Vlasotince, Kulturni centar i PU „Milka Dimanić – kao i uvek Ilke ne zaboravlja da se zahvali svima onima koji su radili u stvaranju svojih umetničkih filmskih dela.
  Sinopsis:
  Krenulo se sa Splitske rive, na putu dugom pet hiljada kilometara, od severozapada do jugoistoka Balkana, učesnici 9. po redu Balkan Relli-ja obilaze države balkanske i lepe regije njihove. Sklapaju prijateljstva koja ostaju zauvek.
 • Nema Balkan relija bez Vlasotinca. Ponovo smo ovde jer vaš grad postaje tradicionalni deo rute. Saradnja sa vama je svake godine sve bolja. Vi ste najbolji domaćini sa najvećim srcem – reči su Željana Rakele predsednika BMV Moto kluba „Dalmacija“ jednog od osnivača i organizatora Balkan relija. ONAJ KO JEDNOM DOĐE ZAUVEK ZAVOLI VLASOTINCE !!!
  Napustivši hrvatsku obalu u blizini Splita, članovi 9. Balkanskog relija putuju kroz prelepe balkanske zemlje na 5.000 km na svom putu od severozapada do jugoistoka Balkana. Prijateljstva koja stvaraju su večna. – Bez Vlasotinca nema Balkanskog mitinga. Ovde smo jer je vaš grad tradicionalni deo naše rute. Saradnja sa vama je svake godine sve bolja. Vi ste najbolji domaćini sa najvećim srcem – iz dubina svoje duše kaže Željan Rakela, predsednik BMV Motorističkog kluba “Dalmacija” i jedan od osnivača i rukovodilaca Balkan relija i dobitnik ovogodišnjeg najvećeg opštinskog oktobarskog priznanja ,,Diploma 10.oktobar”
  i zato uvek prilikom posete gradu na Vlasini, kaže:
  KO JEDNOM POSETI VLASOTINCE, VOLEĆE GA ZAUVEK !!!
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare