Iljir Deda : “Tači laže, ako ga ne zaustavimo, uništiće Kosovo”

PRIŠTINA

Poslanik Alijanse u Skupštini Kosova Iljir Deda napisao je na svom fejsbuk profilu da je Hašim Tači izrekao “još jednu laž” kada je rekao da će Preševska dolina biti pripojena Kosovu.

On je na svom fejsbuk profilu napisao da Tači “vrlo dobro zna da ni Medveđa, ni Bujanovac ni Preševo neće biti pripojeni Kosovu” i optužio ga da “manipuliše osećanjima Albanaca Preševske doline”.

“Nije bilo predsednika Kosova koji je tako lako dovodio u pitanje granice za koje se zakleo da će ih braniti. Ako ga ne zaustavimo, Tači će uništiti Kosovo”, naveo je Deda.

On je ocenio da “korekcija granica” o kojoj je govorio Tači “predstavlja eufemizam za podelu Kosova i ništa više”.

“Neizrečeno ostaje da će Srbija uzeti sever Kosova do reke Ibar. Zatvaranje očiju pred strahotom koja očekuje Kosovo čini sve saučesnicima u uništavanju naše države prema planovima Slobodana Miloševića koje je prigrlio sadašnji predsednik Kosova”, napisao je Deda na svom fejsbuk profilu.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je ranije danas da Preševska dolina može da se pripoji Kosovu ako Beograd i Priština postignu dogovor o tome.

Kako je preneo portal Koha.net, Tači je kazao da takav sporazum “Ne bi mogli da spreče ni EU, ni NATO ni SAD” ako se Beograd i Priština dogovore o pripajanju Preševske doline Kosovu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare