Igrane scene filma ,,33 Anđela” snimaju se u Nišu

NIŠ

Produkcija filma ,,33 Anđela”, koji govori o stradanju srpske dece od strane ustaša i nacista za vreme Drugog svetskog rata, snimaće igrani deo filma u Nišu početkom maja meseca

Film u srpsko-norveškoj koprodukciji ovu etapu igranog dela realizovaće u saradnji sa  Narodnim pozorištem iz Niša, kao i uz podršku grada  uz učešće većeg broja dece i glumaca. Igrane scene snimaće se na lokalitetu logora na Crvenom krstu, selima u okolini Niša i železničkoj stanici u Nišu, naglašava Đorđe Bojanić.

,,Snimanju će prisustvovati predstavnici srpske zajednice iz Hrvatske, gosti iz Norveške, Švajcarske, Republike Srpske i predstavnici gradskih vlasti iz Niša. Biće odražan i kulturni panel ,,Sećenje na stradanje dece u Drugom svetskom ratu” gde će biti prikazana i kraća verzija filma ,,33 Anđela”. Snimali smo na više lokacija u nekoliko država gde smo zabeležili svedočenja preko 30 svedoka i potomaka stradale dece u logorima u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata”, ističe direktor projekta i producent Branko Dimović Dimeski.

Sav prihod od prikazavanja filma biće uplaćen u dobrotvrne svrhe. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare