I u Vranju menjaju ulične sijalice

VRANJE

Gradski odbornici na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta Vranja doneli su Odluku o davanju saglasnosti i usvajanju Predloga projekta javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za rekonstrukciju i racionalizaciju javnog osvetljenja na područji grada.

Usvojeno je Rešenje o imenovanju stručnog tima za realizaciju ovog projekta.

O tome je na sednici govorio prvi čovek grada Slobodan Milenković.

On je rekao da je cilj smanjenje budžetskih troškova i podizanje nivoa efikasnostiu radu javne rasvete na teritoriji grada.

„Predviđena je zamena 6.178 sijalica, ali i upravljačkih sistema, koji obezbeđuju daleko bolje funkcionisanje.

Realizacija ovog projekta omogućiće uštedu u potrošnji električne energije, odnosno izdvajanje manje sredstava iz budžeta lokalne samouprave za ove namene, ali i sigurnost u snabdevanju i isporuci.

Na ovaj način smanjiće se zagađenje vazduha, odnosno emisija ugljen dioksida, što je veoma važno za zaštitu životne sredine, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je godišnji prosek i predračun da će Vranje plaćati struju 80 hiljada evra, od 370 hiljada evra koliko sada plaća.

„U narednih 13 godina plaćaćemo potrošnju električne energije 80 hiljada evra. To je ta ušteda koja je bitna. Takođe je bitno da pored uštede, sve obaveze oko održavanja, projektovanja, uvođenja u katastar, radi privatni partner. Zamena sijalica nakon potpisivanja ugovora je do 30. jula 2022. godine i na taj način ceo sistem će biti zamenjen. Garantni rok za ove sijalice je 10 godina“, rekao je Milenković i zaključio da je realizacija ovog projekta od velikog značaja za grad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare