I u Nišu zastave na pola koplja

NIŠ

  Zastave na svim javnim institucijama u Nišu do daljeg su spuštene na pola koplja, zbog situacije sa koronavirusom, koji iz dana u dan odnosi živote. Zastave na pola kolja spuštene su u svim gradovima Srbije.

               U Srbiji je zbog pandemije COVID-19 od 15. marta na snazi vanredno stanje, važi zabrana kretanja svima od 17 sati do 5 ujutru, vikendom od 15 do 5, a starijima od 65 godina potpuna zabrana kretanja. Zatvorene su škole, vrtići i fakulteti. Učenici i studenti  nastavu prate putem  TV-a, odloženi su ispitni rokovi, građani, svako na svoj način,pokušavaju da pomognu da se ova situacija prevaziđe na što bezbolniji način.

           Mnogi sportski i plesni klubovi kao i  folklorni ansambli organizuju onlajn treninge ili časove plesa kako bi se u vreme kada je zabranjen izlazak građani nečim zabavili. Organizuju se i internet pijace, pripremaju se obroci za penzionere, šiju maske, prave viziri. Građani su shvatili da samo svi zajedno mogu da pobede zlo pred kojim se nalaze.

              Nakon odluke Vlade Srbije da sve srpske zastave u javnim institucijama spusti na pola koplja, Delegacija EU u Srbiji i ambasade država članica EU u Srbiji solidarno su na 24 sata spustile i svoje zastave na polovinu jarbola.

                 Evropa tuguje za svim ljudima koji su izgubili život zbog pandemije COVID-19 u Srbiji, u EU i širom sveta. COVID-19 je globalna pandemija koja zahteva solidarnost i saradnju svih. EU stoji uz Srbiju i njene građane u ovom teškom trenutku, navodi se u saopštenju Delegacije EU u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare