I teški slučajevi iz Niša biće smešteni u Kovid bolnici u Leskovcu

LESKOVAC

Mininistar zdravlja Zlatibor Lončar je najavio da će se u leskovačku kovid-bolnicu dovoziti pacijenti iz drugih krajeva, a direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević pojašnjava da se radi o pacijentima koji eventualno ne budu imali mesta da budu stacionirani u Vojnu bolnicu u Nišu.

„Mi pravimo intenzivnu negu sa respiratorima, to smo već uradili na onkologiji i primaćemo teške slučajeve. Naravno, ukoliko bude bilo potrebe za tim. Imamo dovoljno respiratora i nećemo dozvoliti da bude pacijenta koji imaju tu potrebu da ne dobiju tu pomoć,“ rekao nam je Dimitrijević.

On je potvrdio saznanja JUGpressa da je nekoliko desetina specijalizanata iz ove bolnicve dobilo nalog da se vrati u Leskovac.

“Specijalizantima je, zbog povećanog broja obolelih od kovida, naloženo da se vrate u leskovačku bolnicu i to se dešava sa svim specijalizatnima u Srbiji, vraćaju se u matične zdravstvene ustanove”, objasnio je Dimitrijević.

Na naše pitanje da li je tačno da su počeli da se prave spiskovi lekara sa drugih odeljenja koji će raditi u Kovid bolnici, Dimitrijević je rekao da će “lekari po potrebi biti i prebacivani u kovid-bolnicu, a načelnici odeljenja su dužni da organizuju redosled ko će i kad tamo raditi”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare